• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Migros, taze et üretim tesisleri arasında uluslararası düzeyde güven belgesi alan ilk şirket oldu

Migros, taze et üretim tesisleri arasında uluslararası düzeyde güven belgesi alan ilk şirket oldu

editor by editor
07/04/2022
in Firmalardan haberler
Reading Time: 2 mins read
A A

Migros’un İzmir’de bulunan taze et üretim tesisi analiz laboratuvarları yürüttüğü faaliyet kapsamında uluslararası düzeyde tam not alarak TÜRKAK akredite kuruluşlar listesine girdi. Böylece Migros, Türkiye’de perakende sektöründe ve taze et üretim tesisinde uluslararası onaya sahip analiz laboratuvarı olan ilk perakende şirketi oldu.

Üretim 220 noktada kontrolden geçiriliyor

Dünya standartlarındaki yüksek teknolojisi ve gıda güvenliği uygulamaları ile Avrupa’nın ilk 10 et üretim tesisi arasında yer alan ve Türkiye’nin en büyük et işleme tesisi olan Migros taze et üretim tesisi laboratuvarında yapılan kimyasal ve mikrobiyolojik analizler, üretimin 220 farklı noktasındaki kontrol kriterini inceleyerek et üretiminin titizlikle gerçekleştirilmesine katkı sağlıyor. Laboratuvarda tedarikçilerden temin edilen karkas eti, taze etler ve taze et ürünleri ve baharat analizleri, uluslararası kalite ve gıda güvenliği standartları kapsamında denetleniyor. Üretim koşullarından temizliğe, personel hijyen denetimlerinden yardımcı malzeme uygunluk kontrollerine kadar olan tüm süreçler aynı disiplin içerisinde gerçekleştiriliyor.

Laboratuvar, gıda kayıplarının en aza indirilmesi, atık oluşumunun azaltılması, daha düşük enerji kullanımı ile sürdürülebilir üretime de imkan sağlıyor. Bu yolla sağlıklı, kaliteli ve uzun raf ömrü olan ürünlerin üretimlerinin gerçekleştirildiği taze et üretim tesisinde hammadde temininden tüketiciye ulaşan süreç en doğru şekilde yönetilebiliyor.

Yıllık 70 bin ton üretim kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük et üretim tesisi olan Migros’un taze et üretim tesisi ve mağazalarında 3.000 kasap görev alıyor.

TÜRKAK tarafından TS/EN ile ISO/IEC 17025 belgeleri verildi

Migros’un gıda güvenliği alanında uluslararası kalite standartları çerçevesinde, ileri teknolojiyi kullanarak İzmir Taze Et Üretim Tesisi ve Gebze Et tesislerinde gerçekleştirilen üretimlerinin detaylı analizlerinin yapıldığı Taze Et Üretim İşletmesi Laboratuvarı, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından TS/EN  ISO/IEC 17025:2017 standardına göre Akreditasyon Sertifikası verildi.

TÜRKAK, Avrupa Akreditasyon Birliği (EA), Uluslararası Akreditasyon Forumu (IAF), Uluslararası Laboratuvar Akreditasyon Birliği (ILAC) üyesi olan ve Türkiye’de TS/EN ile ISO/IEC 17025 belgelerinin tek yetkili akreditasyon kuruluşu konumunda yer alıyor.

Tags: #analizraporu#atık#düşükenerji#et#etüretimi#etüretimtesisi#gida#gidaguvenligi#gıdaendüstrisi#gıdaiçeriği#gıdateknolojisi#gıdaürünleri#hammadde#ileriteknoloji#kalite#kalitestandartları#Laboratuvar#migros#migrosmarketleri#tazeet#TÜRKAK
Previous Post

Türkiye tüm zamanların en yüksek mart ayı ihracat rakamına ulaştı

Next Post

TOMRA 50. yılını kutluyor

editor

editor

Related Posts

SMA Comfort 3 ile Konfor Yeniden Tanımlanıyor
Firmalardan haberler

SMA Comfort 3 ile Konfor Yeniden Tanımlanıyor

by fdturkey
11/06/2025
Cappy Bubble, tüm dünyada ilk kez Türkiye’de tüketicilerle buluşacak
Firmalardan haberler

Cappy Bubble, tüm dünyada ilk kez Türkiye’de tüketicilerle buluşacak

by fdturkey
11/06/2025
Türkiye’den Dünyaya: Nilky, Uluslararası Büyümesini İngiltere’ye Taşıyor
Firmalardan haberler

Türkiye’den Dünyaya: Nilky, Uluslararası Büyümesini İngiltere’ye Taşıyor

by fdturkey
10/06/2025
Pepsico Türkiye çevre için daha sürdürülebilir yaşam adına adımlar atmaya devam ediyor
Firmalardan haberler

Pepsico Türkiye çevre için daha sürdürülebilir yaşam adına adımlar atmaya devam ediyor

by fdturkey
10/06/2025
Dünya Bitkisel Yağ Arzının %40’ını Karşılayan Palm Yağında Sürdürülebilir Üretim Artıyor
Firmalardan haberler

Dünya Bitkisel Yağ Arzının %40’ını Karşılayan Palm Yağında Sürdürülebilir Üretim Artıyor

by fdturkey
10/06/2025
Next Post
TOMRA 50. yılını kutluyor

TOMRA 50. yılını kutluyor

Kahve çekirdeklerine kırmızı meyve dokunuşu: Tchibo Barista Caffè Crema

Kahve çekirdeklerine kırmızı meyve dokunuşu: Tchibo Barista Caffè Crema

Çin Ekonomisi 2021 yılında %8,1 büyüdü ancak büyüme yavaşlıyor

Çin Ekonomisi 2021 yılında %8,1 büyüdü ancak büyüme yavaşlıyor

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved