• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Balparmak, balda esmer pirinç şurubunun varlığını tespit eden bir metot geliştirdi

Balparmak, balda esmer pirinç şurubunun varlığını tespit eden bir metot geliştirdi

editor by editor
26/04/2022
in Haberler
Reading Time: 2 mins read
A A

Son dönemde bal fiyatlarındaki yükseliş gıda sahtecilerinin iştahını kabartıyor, piyasada sahte bala daha sık rastlanıyor. Balda taklit ve tağşiş arttıkça tüketicilerin doğal ve saf bala ulaşması da zorlaşıyor. Kurulduğu günden bu yana dünyaya faydalı olmak için çalışan Balparmak, balda taklit ve tağşişin önüne geçmek, sofralara doğal ve sağlıklı balı ulaştırmak için kovandan sofraya kadar olan tüm süreçte ürünlerinin sürdürülebilirliğini ve izlenebilir kalitesini, en az 100 parametrede yaptığı analizlerle güvence altına alıyor. Ancak sahte balın tespiti de her geçen gün zorlaşıyor.

 

Balparmak, balda esmer pirinç şurubunun varlığını tespit eden yeni bir metoda imza attı. Geliştirilen metot, dünyanın en saygın bilimsel dergilerinden biri olan “LWT Food Science & Technology” dergisinde yayınlanarak dünya literatürüne girdi. 

 

Konuya ilişkin bilgi veren Balparmak Ar-Ge ve Kalite Direktörü Dr. Emel Damarlı yaptığı açıklamada, “Balda mısır şurubu, pancar şurubu, beyaz pirinç şurubu ile taklit ve tağşiş edilen balların belirlenmesine yönelik metotlar vardı. Ancak piyasada bala renk olarak daha benzeyen esmer pirinç şurupları da var. Bu nedenle esmer pirinç şurubunun varlığını da gösteren bir metoda ihtiyaç vardı. Yaptığımız Ar-Ge çalışmaları sonucunda bu metodu geliştirdik ve sadece esmer pirinç şurubunun göstergesi olan bileşeni belirlemeyi başardık. Dünyada bir ilk olan bu metodun patent başvurusunu da yaptık. Bu çalışmamızın sektörümüze faydalı olmasını diliyoruz,” sözlerine yer verdi. 

Tags: #ar-ge#bal#balüretimi#dogalbal#esmerpirinc#gida#gidauretimi#gıdaanalizi#gıdaendüstrisi#gıdagüvencesi#gıdaiçeriği#gıdatakviyeleri#malüretimi#mısırsurubu#pirinç#pirincsurubu#pirincsuurpları#safbal#sahtebal#surup#tağsis#taklitBalparmak
Previous Post

Kısıtlı bütçelerle işletmenizi büyütmenin ipuçları

Next Post

Dondurulmuş sebze işleyicileri için maliyet avantajlı ve verimli Blizzard ayıklama makinesi

editor

editor

Related Posts

DFU’dan Dünya Ekmek Günü’nde Çağrı: İsrafı önlemeye katkı sağlayabiliriz
Haberler

DFU’dan Dünya Ekmek Günü’nde Çağrı: İsrafı önlemeye katkı sağlayabiliriz

by fdturkey
16/10/2025
Doğadan’da yeni atama
Haberler

Doğadan’da yeni atama

by fdturkey
16/10/2025
Cargill, Veliche™ Gurme Çikolata’yı Türkiye’de Piyasaya Sürüyor
Haberler

Cargill, Veliche™ Gurme Çikolata’yı Türkiye’de Piyasaya Sürüyor

by fdturkey
16/10/2025
Sarelle’den yeni kampanya: “Gülümseyen Harfler”
Haberler

Sarelle’den yeni kampanya: “Gülümseyen Harfler”

by fdturkey
16/10/2025
TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Sidar: “Tüketiciyi Tanımadan İnovasyon Geliştirilemez”
Haberler

TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Sidar: “Tüketiciyi Tanımadan İnovasyon Geliştirilemez”

by fdturkey
15/10/2025
Next Post
Dondurulmuş sebze işleyicileri için maliyet avantajlı ve verimli Blizzard ayıklama makinesi

Dondurulmuş sebze işleyicileri için maliyet avantajlı ve verimli Blizzard ayıklama makinesi

Nespresso, sürdürülebilirlik odaklı B Corp™ sertifikasyonu aldı

Nespresso, sürdürülebilirlik odaklı B Corp™ sertifikasyonu aldı

Daha verimli, daha çevik: Yeni nesil H35-H50

Daha verimli, daha çevik: Yeni nesil H35-H50

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved