• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Barry Callebaut Türkiye, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) almaya hak kazandı

Barry Callebaut Türkiye, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) almaya hak kazandı

editor by editor
09/08/2022
in Haberler
Reading Time: 2 mins read
A A

Barry Callebaut Türkiye, yıllık elektrik tüketiminin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından temin etmeye devam ederek bu yıl da Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) almaya hak kazandı.

“Forever Chocolate / Sonsuza Kadar Çikolata” stratejisiyle üretiminin tamamını sürdürülebilir yapmak için çalışan Barry Callebaut, elektrik tüketiminin de sürdürülebilir olmasını sağlamak adına  çalışmalar yürüterek 2022 yılı için kullanacağı elektriğin %100 yeşil enerji olmasını garanti altına aldı.

Barry Callebaut Türkiye, fabrikasında kullanılacak olan elektriğin tamamen yenilenebilir kaynaklardan elde edilmesi konusunda 2021 yılında attığı adımı devam ettirerek, bu yıl da Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) almaya hak kazandı. Yıllık elektrik tüketiminin tamamını sürdürülebilir enerjiden karşılayacak olan Barry Callebaut Türkiye’nin fabrikasının elektrik kaynaklı karbon ayak izi “0” olacak.

Kaynakların hızla tükendiği, iklim değişikliğinin etkilerinin her gün arttığı dünyamızda sürdürülebilir kaynaklara geçişin artık bir sorumluluk değil, bir zorunluluk olması gerektiğine dikkat çeken Barry Callebaut Türkiye Genel Müdürü Ahmet Turgut, doğal kaynakların korunması için toplumun tüm aktörlerinin harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Barry Callebaut Türkiye Genel Müdürü Ahmet Turgut

Sözlerine şu şekilde devam eden Turgut; “Attığımız her adımı iş yapış şeklimizin temelini oluşturan sürdürülebilirlik stratejimiz çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Sonsuza dek çikolata hayatımızda olsun diye tüm dünyada sürdürülebilirlik faaliyetlerimizi, “Forever Chocolate / Sonsuza Kadar Çikolata” adını verdiğimiz sürdürülebilirlik stratejimizin çatısı altında yürütüyoruz. Bu strateji altında global olarak 4 ana hedefimiz bulunuyor. Bunlar; 2025 yılına kadar doğaya saygılı ve karbon pozitif üretim, sıfır çocuk işçilik, 500 binin üzerinde kakao üreticisinin refahının yükseltilmesi ve %100 sürdürülebilir kaynaklar ile üretim. Türkiye’deki fabrikamızda da bu ana hedefleri destekleyecek şekilde ilerliyoruz. Sadece ürünlerimizin sürdürülebilirliği için değil, üretim şeklimizin sürdürülebilirliği için de çalışıyoruz. Su ve enerji kaynaklarının etkin kullanımı ve düşük karbon salınımı için uygulamalar hayata geçiriyoruz. Bu sayede 2021 mali yılına göre 2022 mali yılında yapmış olduğumuz projelerle kullandığımız enerjide %20 düşüş sağladık. 2021 Ocak ayından itibaren tesisimizin kullanmış olduğu elektrik enerjisinin tamamı I-REC Sertifikası ile belgelendirilmiş yeşil enerji. 2022 yılı için de kullanacağımız elektriğin %100 yeşil enerji olacağını garanti altına aldık. Bu sebeple fabrikamızın elektrik kaynaklı karbon ayak izi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da “0” olacak. Ayrıca son 2 yılda yapılan enerji verimliliği çalışmaları ve sertifikalandırmalar ile fabrikamızın enerji kaynaklı karbon salınımı %87 oranında azaltıldı. Yeni Ar-Ge merkezimiz de tasarım ve donanım özellikleriyle, dünyada en yaygın olarak kullanılan ve tanınan yeşil bina sınıflandırma sistemi olan LEED sertifikasına (Leadership in Energy and Environmental Design – Enerji ve Çevresel Tasarımda Liderlik) uygun inşa edildi. Sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya ve paydaşlarımızı da bu konuda teşvik etmeye devam edeceğiz,” dedi.

Tags: #BarryCallebaut#doğa#enerji#enerjisertifikası#iklim#iklimkrizi#karbonayakizi#strateji#sürdürülebilir#sürdürülebilirlik#Turkiye#üretim#yenilenebilirenerji
Previous Post

Yeni nesil gıda girişimi Naturiga yatırımcılarını arıyor

Next Post

Foodtech alanındaki inovasyon ve girişimlere rehberlik edecek araştırma raporu yayınlandı

editor

editor

Related Posts

PepsiCo Türkiye “Bir Damla Bir Dünya Projesi” ile fabrikalarında kullandığı suyu doğaya geri kazandırıyor
Haberler

PepsiCo Türkiye “Bir Damla Bir Dünya Projesi” ile fabrikalarında kullandığı suyu doğaya geri kazandırıyor

by fdturkey
13/06/2025
Tokyo, JOOP 2025 Yarışmasıyla Zeytinyağı ve Tasarımda Mükemmelliği Kutluyor
Haberler

Tokyo, JOOP 2025 Yarışmasıyla Zeytinyağı ve Tasarımda Mükemmelliği Kutluyor

by fdturkey
13/06/2025
Doritos’un yeni kampanyası “Herkes mi Doritos?” yayında
Haberler

Doritos’un yeni kampanyası “Herkes mi Doritos?” yayında

by fdturkey
13/06/2025
Komili Zeytin ve Zeytinyağı Enstitüsü’nün kadın çiftçilere verdiği eğitimlerin yeni dönemi tamamlandı
Haberler

Komili Zeytin ve Zeytinyağı Enstitüsü’nün kadın çiftçilere verdiği eğitimlerin yeni dönemi tamamlandı

by fdturkey
13/06/2025
Keskinoğlu Tütsülenmiş Piliç Jumbo Sosis ile  Jumbo Lezzet Jumbo Keyif
Haberler

Keskinoğlu Tütsülenmiş Piliç Jumbo Sosis ile  Jumbo Lezzet Jumbo Keyif

by fdturkey
13/06/2025
Next Post
Foodtech alanındaki inovasyon ve girişimlere rehberlik edecek araştırma raporu yayınlandı

Foodtech alanındaki inovasyon ve girişimlere rehberlik edecek araştırma raporu yayınlandı

Tamek Limo’lar raflarda yerini aldı

Tamek Limo’lar raflarda yerini aldı

2022 yılının erken hasat zeytinyağları tüketiciyle buluşmaya hazırlanıyor

2022 yılının erken hasat zeytinyağları tüketiciyle buluşmaya hazırlanıyor

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved