• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Callebaut NXT, Türkiye’de

Callebaut NXT, Türkiye’de

editor by editor
13/11/2022
in Haberler
Reading Time: 2 mins read
A A

Callebaut’un yeni nesil çikolatası NXT: Süt ve süt ürünü içermeyen, laktoz içermeyen, herhangi bir yemiş (fındık, badem) içermeyen, alerjen içermeyen, glutensiz, %100 bitki bazlı ve vegan’dır. Süte bitki bazlı bir alternatif olan “Chufa/Tiger-nut(Yer bademi) ile yapılmıştır (badem sütü, soya sütü, pirinç, yulaf sütü veya diğer alternatiflere kıyasla daha nötr bir lezzete sahiptir ve alerjen değildir.)

Callebaut’un 175 yılı aşkın deneyimi ve Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirdiği, %100 bitki bazlı, süt ve süt ürünleri içermeyen NXT S_tlü çikolata sektörde çığır açacak yeni bir inovasyon olarak sektör profesyonellerinin beğenisine sunuldu.

Barry Callebaut Türkiye ofisinde, 7 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilen lansman ile tanıtılan yeni nesil çikolata NXT Bitter ve NXT S_tlü, 10kg ve 2,5kg’lik alternatifleri raflarda yerini aldı.

NXT Bitter ve NXT S_tlü gıda alerjisi olanlar için uygun alternatif

NXT Bitter ve NXT S_tlü, sadece vegan olması ile değil, sıfır alerjen olmasıyla da dikkat çekiyor. Araştırmalar gösteriyor ki, bugün dünyamızdaki insanların 4’te 1’inin belirli gıdalara karşı alerji yada intoleransı var. Bu alerjiler çoğunlukla hayvansal gıdalara ya da süt ve süt ürünlerine karşı oluyor. Eser miktarda dahi süt ve süt ürünü içermeyen ve %100 bitki bazlı olan NXT S_tlü, alerjen olmamasıyla çölyak hastalığı veya laktoz intoleransı olanlar için de uygun bir alternatif. Yine badem, fındık gibi çeşitli yemişlere alerjisi olanlar da rahatlıkla tüketebilir.

Her 2 centennials‘dan 1‘i haftada bir kez vegan besleniyor

Dünyada vegan ve vejetaryen beslenme yükselen trendlerin başında geliyor. Tamamen vegan ve vejetaryen olmasalar bile yeni nesil, Z jenerasyonu ağırlıklı olarak bitkisel beslenmeyi tercih ediyor. Günümüzde tüketim alışkanlıklarını belirleyen ve trendlere yön veren 18-25 yaş arası Z jenerasyonu dünyamızda 2 milyarlık bir nüfusu temsil ediyor. Bu da belirleyici olma güçlerini ortaya koyuyor. Yine araştırmalara göre tüketicilerin %14’ü flexitarian, yani çoğunlukla bitkisel beslenen, arada sırada et tüketmeyi tercih eden kişiler. Callebaut NXT Bitter ve NXT Sütlü, bu trendleri yakalamak isteyen, rakiplerinden ayrışmak isteyen şef, artizan ve işletmeler için en iyi tercih olarak öne çıkıyor.

Tags: #BarryCallebaut#Callebaut#vegancikolata
Previous Post

Sağlıklı, vegan, glütensiz ve şeker ilavesiz atıştırmalık üreticisi, 8,2 milyon TL yatırım aldı

Next Post

Puratos, Türkiye çalışanları ile Sürdürülebilir Liderlik Zirvesi’nde buluştu

editor

editor

Related Posts

Kocaman Balıkçılık: Türkiye’nin Köklü Balıkçılık Markasından Küresel Vizyon
Haberler

Kocaman Balıkçılık: Türkiye’nin Köklü Balıkçılık Markasından Küresel Vizyon

by fdturkey
16/06/2025
PepsiCo Türkiye “Bir Damla Bir Dünya Projesi” ile fabrikalarında kullandığı suyu doğaya geri kazandırıyor
Haberler

PepsiCo Türkiye “Bir Damla Bir Dünya Projesi” ile fabrikalarında kullandığı suyu doğaya geri kazandırıyor

by fdturkey
13/06/2025
Tokyo, JOOP 2025 Yarışmasıyla Zeytinyağı ve Tasarımda Mükemmelliği Kutluyor
Haberler

Tokyo, JOOP 2025 Yarışmasıyla Zeytinyağı ve Tasarımda Mükemmelliği Kutluyor

by fdturkey
13/06/2025
Doritos’un yeni kampanyası “Herkes mi Doritos?” yayında
Haberler

Doritos’un yeni kampanyası “Herkes mi Doritos?” yayında

by fdturkey
13/06/2025
Komili Zeytin ve Zeytinyağı Enstitüsü’nün kadın çiftçilere verdiği eğitimlerin yeni dönemi tamamlandı
Haberler

Komili Zeytin ve Zeytinyağı Enstitüsü’nün kadın çiftçilere verdiği eğitimlerin yeni dönemi tamamlandı

by fdturkey
13/06/2025
Next Post
Puratos, Türkiye çalışanları ile Sürdürülebilir Liderlik Zirvesi’nde buluştu

Puratos, Türkiye çalışanları ile Sürdürülebilir Liderlik Zirvesi'nde buluştu

Mettler Toledo, 7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi’nde yer aldı

Mettler Toledo, 7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi’nde yer aldı

Pınar Süt İzmir Fabrikası’nda ürettiği biyogaz ile karbon ayak izini azaltacak

Pınar Süt İzmir Fabrikası'nda ürettiği biyogaz ile karbon ayak izini azaltacak

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved