• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Dünya Çevre Günü’nün 50. yılında kanatlı eti sektörü çevreci yaklaşımlarını artırarak sürdürüyor

Dünya Çevre Günü’nün 50. yılında kanatlı eti sektörü çevreci yaklaşımlarını artırarak sürdürüyor

Birleşmiş Milletler, 1973'ten beri her yıl düzenlenen Dünya Çevre Günü’nde dünya çapında farkındalığı artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Hükümetler ve işletmelerden sivil toplum örgütlerine kadar tüm sektörleri çevreyi korumak amacıyla çözüm bulmak için bir araya gelmeye davet ediyor. Dünya kanatlı eti sektörü de sürdürülebilir üretim koşullarını her yıl daha da ileri taşımak için çalışmalarını devam ettiriyor

editor by editor
05/06/2023
in Firmalardan haberler, Sektör Güncel
Reading Time: 2 mins read
A A

Son 50 yıldır dünyada kanatlı eti sektörü daha sağlıklı bir gezegen sağlamak için çevreye duyarlı ve sürdürülebilir üretim uygulamaları için kapsamlı çalışmalar yapıyor. Türkiye’de de sektör son yıllarda teknolojik alt yapısına yatırım yaparak dünya standartlarında ve çevreye en duyarlı şekilde üretimini sürdürüyor. Ayrıca Türkiye’nin 2021 yılında Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu’nda Paris Anlaşması’nı onaylaması ile hükümet tarafından açıklanan “2053 yılında sıfır emisyon” hedefi çerçevesinde kanatlı eti sektörü çalışmalarını devam ettiriyor.

Kaliteli ve sağlıklı üretimde en yüksek standarda ulaşmış ve tamamı kayıt altında güvenilir gıda üreten kanatlı eti sektörü, yılların deneyimine dayanan geleneksel uygulamalar ile ileri teknoloji uygulamalarını bir araya getirmeyi başardı. Sektörün bu yenilikçi yatırım ve uygulamaları çevre dostu üretim gerçekleştirmesine katkı sağlamakta ve sürekli artan dünya nüfusunda halkların hayvansal protein açığını kapatmada çok önemli rol üstlenmektedir.

Tavuk yetiştirmek ve üretmek için sağlıklı bir gezegen, tatlı su, verimli toprak ve temiz hava gerekir. Tavuk eti sektörü; sürekli yenilik yoluyla ve hayvan sağlığını titizlikle koruyarak su, tarım arazisi, elektrik, sera gazı ve diğer değerli kaynakların kullanımını önemli ölçüde azaltmayı başardı.

Çevreye saygılı üretim

Tavuk eti üretimi 50 yıl öncesine göre değerlendirildiğinde sektörün çevre ayak izi bugün yüzde 50 oranında azaldı.

Üretimde;

  • %75 daha az kaynak kullanılır.
  • %72 daha az üretim alanına ihtiyaç vardır.
  • %58 daha az su tüketilir.
  • % 39 daha az fosil yakıt gerekir.
Tags: #çevreyeduyarlılık#gida#gidahaberleri#gidasektoru#gıdaendüstrisi#guvenilirgida#hayvansalprotein#kanatlieti#kaynakverimliliği#ParisAnlaşması#sağlık#sıfıremisyon#sürdürülebilirlik#suverimliligi#tarımarazisi#tavukyetiştirme
Previous Post

Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında dijital reklam yatırımı “En Fazla Büyüyen Ülke” oldu

Next Post

Bidfood Türkiye ve Monin’den içecek dünyasına ilham veren buluşma

editor

editor

Related Posts

SMA Comfort 3 ile Konfor Yeniden Tanımlanıyor
Firmalardan haberler

SMA Comfort 3 ile Konfor Yeniden Tanımlanıyor

by fdturkey
11/06/2025
Cappy Bubble, tüm dünyada ilk kez Türkiye’de tüketicilerle buluşacak
Firmalardan haberler

Cappy Bubble, tüm dünyada ilk kez Türkiye’de tüketicilerle buluşacak

by fdturkey
11/06/2025
Türkiye’den Dünyaya: Nilky, Uluslararası Büyümesini İngiltere’ye Taşıyor
Firmalardan haberler

Türkiye’den Dünyaya: Nilky, Uluslararası Büyümesini İngiltere’ye Taşıyor

by fdturkey
10/06/2025
Pepsico Türkiye çevre için daha sürdürülebilir yaşam adına adımlar atmaya devam ediyor
Firmalardan haberler

Pepsico Türkiye çevre için daha sürdürülebilir yaşam adına adımlar atmaya devam ediyor

by fdturkey
10/06/2025
Dünya Bitkisel Yağ Arzının %40’ını Karşılayan Palm Yağında Sürdürülebilir Üretim Artıyor
Firmalardan haberler

Dünya Bitkisel Yağ Arzının %40’ını Karşılayan Palm Yağında Sürdürülebilir Üretim Artıyor

by fdturkey
10/06/2025
Next Post
Bidfood Türkiye ve Monin’den içecek dünyasına ilham veren buluşma

Bidfood Türkiye ve Monin’den içecek dünyasına ilham veren buluşma

Niz Olive’e bir ödül de Japonya’dan

Niz Olive’e bir ödül de Japonya’dan

Blue Bean; Türkiye’nin ilk az yağlı çekirdek kahvesi Blue Skinny Blend’i tanıttı

Blue Bean; Türkiye'nin ilk az yağlı çekirdek kahvesi Blue Skinny Blend'i tanıttı

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved