• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
IQF teknolojisi nedir? IQF teknolojisi hangi avantajları sağlıyor ve sürdürülebilirlik çalışmalarını nasıl destekliyor?

IQF teknolojisi nedir? IQF teknolojisi hangi avantajları sağlıyor ve sürdürülebilirlik çalışmalarını nasıl destekliyor?

fdturkey by fdturkey
20/10/2023
in Firmalardan haberler, Haberler
Reading Time: 2 mins read
A A

Değişen tüketici alışkanlıkları, yaşam tarzları ve dijital dönüşüm gıda sektöründe de köklü değişimler yaşanmasına zemin hazırladı. Yoğun iş temposu ve aktif sosyal hayatla birlikte tüketiciler taze ve lezzetli gıdalara kolaylıkla ulaşmak istemenin yanında bu gıdaları uzun süre aynı tazelikte saklamak da istemektedir. Tam da bu ihtiyaca karşılık veren IQF dondurma teknolojisi, gıdaların taze bir şekilde muhafaza edilmesinde önemli rol oynamaktadır. E. Özgörkey Grup’un dondurulmuş gıda markası Feast, IQF teknolojisinin dondurulmuş gıdalara sağladığı avantajları değerlendirdi.

Üreticiye ve tüketiciye birçok avantaj sağlıyor

IQF teknolojisi, gıdaların tazeliğini ve besin değerlerini korumak amacıyla dondurulmuş gıda sektöründe kullanılan etkili bir yöntem olarak öne çıkmaktadır. Bu yöntem ile gıdalar hızla dondurulurken su moleküllerinin kristalleşmesi engellenmekte; gıdanın hücresel yapısının ve tazeliğinin korunması sağlanmaktadır. Her bir parçayı ayrı ayrı -40 derecede donduran IQF teknolojisi, meyve, sebze, deniz ürünleri ve daha birçok gıda kategorisinde dondurma işlemi yapmak için ideal bir yöntemdir.  IQF teknolojisi, tüketicilere yüksek kaliteli, taze gıdalara istedikleri her zaman ulaşabilmeyi sağlarken; üreticilere ürünlerini koruma ve dağıtım süreçlerini standartlaştırma avantajı sunmaktadır.

Sürdürülebilirlik çalışmalarını destekliyor

IQF teknolojisi ile dondurma, gıdaların raf ömrünü hiçbir katkı maddesi kullanımı gerekmeden önemli ölçüde arttırmaktadır. Bu inovasyon gıdaları hızlı şekilde dondurarak ürünün ilk andaki tazeliğini sofralara taşımaktadır. IQF teknolojisi ile birlikte tüketiciler mevsim dışı ürünlere erişim sağlama ve istedikleri ürünleri her mevsimde tüketme fırsatı da yakalamaktadır. Raf ömrü uzun taze gıdalar gıda endüstrisinde sürdürülebilirlik açısından önemli bir avantaj sağlamaktadır. Dondurulmuş gıda üretim süreci ve IQF teknolojisinin günümüzün en büyük sorunu olan israf ve aşırı su tüketiminin önüne geçmesinde büyük katkısı bulunmaktadır. Dondurulmuş gıdaların kullanıma hazır olması, yeniden yıkanmasına ve ayıklanmasına ihtiyaç duyulmaması; istenilen kadarın kullanılarak kalanın yeniden derin dondurucuda saklanabilir olması israfı önleme açısından büyük önem taşımaktadır.

Hızlı ve pratik kullanım imkânı sağlıyor

IQF teknolojisi ile dondurulan gıdalar, hız ve pratiklik sunarak tüketicilere büyük bir avantaj sağlamaktadır. IQF ile dondurma işlemi sonrası gıdalar, ihtiyaca göre pişirilip hemen tüketilebilmektedir. IQF yöntemi ile gıda parçaları bireysel olarak dondurulduğundan, gerektiğinde sadece istenilen miktarı kullanmayı kolaylaştırmaktadır. Bu özellik, yemek hazırlığı sırasında hem perakende tüketicilerine hem de ev dışı tüketim kanalına büyük bir esneklik sağlamaktadır.

Tags: #dondurma#dondurulmusgida#gıdamuhafaza#gıdateknolojisi#IQF#israf#pratik#rafömrü#sağlık#sürdürülebilirlik#taze gıda#tuketici#urun
Previous Post

Anadolu Efes, ileri dönüşümle gıda sektörüne fonksiyonel malt lifi ham maddesini kazandırdı

Next Post

İstanbul Maratonu’na sağlıklı yaşam sponsorluğu

fdturkey

fdturkey

Related Posts

Kocaman Balıkçılık: Türkiye’nin Köklü Balıkçılık Markasından Küresel Vizyon
Haberler

Kocaman Balıkçılık: Türkiye’nin Köklü Balıkçılık Markasından Küresel Vizyon

by fdturkey
16/06/2025
PepsiCo Türkiye “Bir Damla Bir Dünya Projesi” ile fabrikalarında kullandığı suyu doğaya geri kazandırıyor
Haberler

PepsiCo Türkiye “Bir Damla Bir Dünya Projesi” ile fabrikalarında kullandığı suyu doğaya geri kazandırıyor

by fdturkey
13/06/2025
Tokyo, JOOP 2025 Yarışmasıyla Zeytinyağı ve Tasarımda Mükemmelliği Kutluyor
Haberler

Tokyo, JOOP 2025 Yarışmasıyla Zeytinyağı ve Tasarımda Mükemmelliği Kutluyor

by fdturkey
13/06/2025
Doritos’un yeni kampanyası “Herkes mi Doritos?” yayında
Haberler

Doritos’un yeni kampanyası “Herkes mi Doritos?” yayında

by fdturkey
13/06/2025
Komili Zeytin ve Zeytinyağı Enstitüsü’nün kadın çiftçilere verdiği eğitimlerin yeni dönemi tamamlandı
Haberler

Komili Zeytin ve Zeytinyağı Enstitüsü’nün kadın çiftçilere verdiği eğitimlerin yeni dönemi tamamlandı

by fdturkey
13/06/2025
Next Post
İstanbul Maratonu’na sağlıklı yaşam sponsorluğu

İstanbul Maratonu’na sağlıklı yaşam sponsorluğu

Ekici, Türk peynirlerini ANUGA fuarında tanıttı

Ekici, Türk peynirlerini ANUGA fuarında tanıttı

Türkiye 9 ayda 1 milyon ton makarna ihraç etti

Türkiye 9 ayda 1 milyon ton makarna ihraç etti

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved