• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
TÜGİS ve TARGET’den Gıda Etiği Semineri: Gıda Etiği Semineri, Gıdanın Geleceğini ve Tüketim Tercihlerini Ele Alacak

TÜGİS ve TARGET’den Gıda Etiği Semineri: Gıda Etiği Semineri, Gıdanın Geleceğini ve Tüketim Tercihlerini Ele Alacak

Yeni nesil işveren sendikacılığının ülkemizdeki temsilcisi Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ile Tarım ve Gıda Etiği Derneği’nin (TARGET) ortaklaşa düzenlediği “Gıda Etiği Semineri”nde, sektörden ve akademi dünyasından uzman isimler bir araya geliyor. 3 Haziran’da İstanbul Sanayi Odası Odakule Toplantı Salonu’nda gerçekleşecek seminerde, yeni gıda teknolojilerinin kullanımı, yeni gıdalar ve değişen tüketici trendleri etik perspektifiyle ele alınacak

fdturkey by fdturkey
25/05/2024
in Firmalardan haberler, Haberler
Reading Time: 2 mins read
A A

3 Haziran Pazartesi günü 13:00-17:30 saatleri arasında düzenlenecek olan seminerde; “Gıdaların Üretiminde Yeni Teknolojiler ve Etik”, “Yeni Gıdalar, Alternatif Protein Kaynakları, Tüketici Tercihleri ve Etik” ve “İşbirlikçi Robotlar İnsan Yerine Alternatifte Etik Sınırlar” başlıklı oturumlar gerçekleşecek.

Akademiden ve sektörden uzman isimler

TARGET Derneği Başkanı Prof. Dr. Cemal Taluğ ve TÜGİS Başkanı Kaan Sidar’ın açılış konuşmalarıyla başlayacak olan etkinlikte, TARGET kurucu üyesi Prof. Dr. Yasemin Yalım tarafından çerçeve sunum gerçekleştirilecek. İTÜ, Yeditepe Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi’nden akademisyenler ve özel sektör temsilcileri Prof. Dr. Yeşim Ekinci, Prof. Dr. Meral Kılıç Akyılmaz, Doç. Dr. Erdal Yılmaz, Numan Akkuş, Ussal Şahbaz ve Ergün Carus seminerde panelist olarak yer alacak.

“Sürdürülebilir bir gelecek için gıda etiğini önemsiyoruz”

TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Sidar konuyla ilgili değerlendirmelerinde Tarım ve Gıda Etiği Derneği’nin önemine ve seminerin ana odağına değinerek, “Paydaşı olduğumuz TARGET Derneği, tarım ve gıda sistemlerinin kapsadığı konular hakkında etik farkındalık ve duyarlılık gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. 2016 yılından beri faaliyet gösteren TARGET’le, önümüzdeki dönemde gıda etiği konusunda uzun süreli iş birliği içinde olmayı önemsiyoruz. Bu kapsamda sektör ve akademinin bir araya gelerek bilgi ve becerilerini paylaşacağı, kolektif sorumluluk duygusuyla ortak çözümler geliştireceği bir buluşma gerçekleştireceğiz. Günümüz dünyasında üretici ve tüketiciler, gıda kalitesi, güvenliği ve yeterli beslenmenin yanında çevreyi, biyoçeşitliliği ve gelecek nesilleri de düşünerek hareket etmek zorunda. Bu seminerimizde de gıda üretiminde sürdürülebilir gıda sistemlerinin, gıda etiği açısından taşıdığı önemi vurgulamayı hedefliyoruz,” şeklinde konuştu.

“Gıda zincirinin ana ekseninde bilim, teknoloji ve etik değerler birlikte yer almalı”

TARGET’in tarladan sofraya uzanan gıda zincirinin tüm bileşenleriyle çalışmayı bir görev ve sorumluluk olarak benimsediğini kaydeden Tarım ve Gıda Etiği Derneği Başkanı Prof. Dr Cemal Taluğ “Gıda zincirinin hiçbir sürecinde ve katmanında adil olma ve kapsayıcılık gibi toplumsal duyarlılıklar ve doğa varlıklarını koruma gibi ekolojik duyarlılıklar ihmal edilmemeli. Gıda zincirinin ana ekseninde her daim bilim ve teknoloji ile etik değerler birlikte yer almalı” dedi. Derneğin kuruşundan itibaren TÜGİS ile yakın bir iletişim içinde olduklarını belirten Taluğ, her iki kurumun verimli ortak çalışmalarının süreceğini açıkladı.

Tags: #gida#gıdaetiği#seminar#target#tarim#TÜGİS
Previous Post

Yeni Activia Probiyotikli Shake Lansmanına Özel “Bağırsakta İyilik Hareketi Müzesi” Açıldı!

Next Post

Türkiye pestisit kaynaklı bildirimlerde yine ilk sırada

fdturkey

fdturkey

Related Posts

PepsiCo Türkiye “Bir Damla Bir Dünya Projesi” ile fabrikalarında kullandığı suyu doğaya geri kazandırıyor
Haberler

PepsiCo Türkiye “Bir Damla Bir Dünya Projesi” ile fabrikalarında kullandığı suyu doğaya geri kazandırıyor

by fdturkey
13/06/2025
Tokyo, JOOP 2025 Yarışmasıyla Zeytinyağı ve Tasarımda Mükemmelliği Kutluyor
Haberler

Tokyo, JOOP 2025 Yarışmasıyla Zeytinyağı ve Tasarımda Mükemmelliği Kutluyor

by fdturkey
13/06/2025
Doritos’un yeni kampanyası “Herkes mi Doritos?” yayında
Haberler

Doritos’un yeni kampanyası “Herkes mi Doritos?” yayında

by fdturkey
13/06/2025
Komili Zeytin ve Zeytinyağı Enstitüsü’nün kadın çiftçilere verdiği eğitimlerin yeni dönemi tamamlandı
Haberler

Komili Zeytin ve Zeytinyağı Enstitüsü’nün kadın çiftçilere verdiği eğitimlerin yeni dönemi tamamlandı

by fdturkey
13/06/2025
Keskinoğlu Tütsülenmiş Piliç Jumbo Sosis ile  Jumbo Lezzet Jumbo Keyif
Haberler

Keskinoğlu Tütsülenmiş Piliç Jumbo Sosis ile  Jumbo Lezzet Jumbo Keyif

by fdturkey
13/06/2025
Next Post
Türkiye pestisit kaynaklı bildirimlerde yine ilk sırada

Türkiye pestisit kaynaklı bildirimlerde yine ilk sırada

Grainturk, Holding Olma Yolunda Büyük Bir Adım Attı

Grainturk, Holding Olma Yolunda Büyük Bir Adım Attı

Balparmak Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, “Tüketicimize Karşı En Büyük Sorumluluğumuz Gıda Güvenliği”

Balparmak Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, "Tüketicimize Karşı En Büyük Sorumluluğumuz Gıda Güvenliği"

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved