• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Balparmak’ın Propolis Konusundaki Bilimsel Çalışmalarına Uluslararası Ödül

Balparmak’ın Propolis Konusundaki Bilimsel Çalışmalarına Uluslararası Ödül

fdturkey by fdturkey
24/02/2025
in Company News
Reading Time: 3 mins read
A A

Dünyanın dört bir yanından bilim insanlarını bir araya getiren 4. Uluslararası Propolis Konferansı Brezilya’nın Sao Paulo eyaletinde gerçekleşti. “Bağışıklık, Topluluk, Sürdürülebilirlik” temasıyla düzenlenen konferansa Balparmak  AR-GE Merkezi’nin propolis konusundaki araştırmaları damga vurdu.

Balparmak Analitik AR- GE Müdürü Dr. İsmail Emir Akyıldız’ın yaptığı sunum, 24 ülkenin 54 sunumunu geride bırakarak “Propolis Konusundaki En İyi Sözlü Sunum” ödülünü aldı. Balparmak Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak ise, sektöre uluslararası katkılarından dolayı “Onur Ödülü” ne layık görüldü.

Tüm dünyada arı ürünlerine olan ilgi artıyor. Arıların mucizevi ürünleri bal, propolis, arı sütü ve polenin faydalarını anlamak için onlarca araştırma yapılıyor, bilimsel makaleler yayınlanıyor. Arının ürettiği değerli ürünlerden biri olan propolisle ilgili dünyadaki tüm gelişmeleri yakından takip etmek için Uluslararası Propolis Araştırma Grubu liderliğinde iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Propolis Konferansı’nın üçüncüsü 2023 yılında Balparmak ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşmişti. Konferansın bu yılki ayağı ise, Brezilya’nın Sao Paulo eyaletine bağlı Ribeirao Preto şehrinde yapıldı. “Bağışıklık, Topluluk, Sürdürülebilirlik” başlığı altında düzenlenen konferansta 24 ülkenin bilim insanları, propolis konusunda gerçekleştirdikleri araştırmaları sunma imkanı buldu.

Farklı ülkelerde elde edilen propolisin karakteristik özellikleri, işaretçi bileşenleri, bağışıklık sistemi üzerindeki etkileri ve anti tümöral, antimikrobiyal özelliklerinin ortaya konulduğu konferansa Türkiye’yi temsil eden Balparmak damga vurdu. Balparmak AR-GE ve Kalite Direktörü Dr. Emel Damarlı liderliğinde konferansa katılan Analitik AR-GE Müdürü Dr. İsmail Emir Akyıldız “Farklı botanik orijinlerdeki propolis örneklerinin kimyasal parmak izlerinin hedefsiz metabolomik yaklaşımlar ile belirlenmesi” konulu araştırmayı, Laboratuvar Teknik Müdürü Dr. Ufuk Alpat ise, “Propolis ekstraksiyonu ve işlemesinde güncel gelişmeler” konusundaki çalışmayı sundu.  24 ülkeden toplamda 54 bilimsel sunumun yapıldığı konferansta Dr. İsmail Emir Akyıldız’ın yaptığı sunum, dünyada propolis konusunda en fazla bilimsel yayına sahip olan Brezilya Sao Paolo Üniversitesi tarafından “Propolis Konusundaki En İyi Sözlü Sunum” ödülüne layık görüldü.

Dr. Emel Damarlı: “45 yıldır balın ve arı ürünlerinin faydasını anlatmak için çalışıyoruz” 

Konferansta ayrıca, Balparmak Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, sektöre uluslararası katkılarından dolayı “Onur Ödülü” ne layık görüldü. Ödülü Altıparmak adına teslim alan Balparmak    AR-GE ve Kalite Direktörü Dr. Emel Damarlı, bilimsel çalışmaların önemine dikkat çekerek, birlikte çalışmanın daha sürdürülebilir bir gelecek için gerekli olduğunu vurguladı. Damarlı, Türkiye’nin lider bal markası olmanın yanı sıra, uluslararası arenada arı ürünleri sektörünün öncüsü de olan Balparmak’ın, 45 yıldır sofralara doğal arı ürünlerini getirmek için çalıştığını, arının ve arıcılığın sürdürülebilirliği için önemli çalışmalar yürüttüklerini vurguladı. Arıların, balın yanı sıra, pek çok katma değerli ürününün de bulunduğuna değinen Damarlı, propolisin bu ürünlerin içinde çok özel bir yere sahip olduğunu kaydetti. Özellikle propolis konusundaki araştırmalara destek vermekten gurur duyduklarını belirten Damarlı, “Propolis, doğanın insan sağlığına sunduğu en değerli armağanlardan biri. Biz de bu mirası korumak, geliştirmek ve sürdürülebilir kılmak için tüm bilgi ve teknolojimizi seferber ediyoruz” dedi.

Propolis kullanımı artıyor!

Balparmak AR-GE ve Kalite Direktörü Dr. Emel Damarlı, propolisin bilimsel olarak antiviral ve antibakteriyel etkisinin kanıtlandığını belirterek, son beş yılda kullanımının yüzde 50 oranında arttığını vurguladı. Balparmak’ın iyi yaşam markası Apitera, yetişkinler ve çocuklar için geliştirilen propolisli boğaz spreylerini kekik, çörekotu, adaçayı, limon ve nane yağı ile zenginleştirdi. Apitera Propolisli Çocuk Spreyi, çocukların tat hassasiyetine uygun olarak Balparmak AR-GE Merkezi ve TÜBİTAK MAM iş birliğiyle geliştirildi.

Damarlı konuşmasını, Balparmak AR-GE Merkezi’nin yaptığı çalışmaları için ödüle layık gören Uluslararası Bilim Kurulu’na teşekkürlerini ileterek bitirdi.

Tags: #bal#PropolisKonferansiBalparmakpropolis
Previous Post

İnovasyonla gelen yepyeni temiz içerikli atıştırmalık Humm Organic’ten

Next Post

Türk organik gıda sektör temsilcileri Almanya’da boy gösterdi

fdturkey

fdturkey

Related Posts

Unilever Food Solutions Geleceğin Menü Trendlerini Belirlemeye ve Sektöre Yön Vermeye Devam Ediyor
Company News

Unilever Food Solutions Geleceğin Menü Trendlerini Belirlemeye ve Sektöre Yön Vermeye Devam Ediyor

by fdturkey
21/05/2025
“Otizmli Bireyler İş Gücünde” istihdam modeli ile nisan ayında otizm farkındalığı zirveye taşındı
Company News

“Otizmli Bireyler İş Gücünde” istihdam modeli ile nisan ayında otizm farkındalığı zirveye taşındı

by fdturkey
07/05/2025
Eksun Gıda’nın net satış hasılatı 10 Milyar TL’yi geçti
Company News

Eksun Gıda’nın net satış hasılatı 10 Milyar TL’yi geçti

by fdturkey
12/03/2025
Kurutulmuş meyve pazarında yüksek teknoloji dönemi
Company News

Kurutulmuş meyve pazarında yüksek teknoloji dönemi

by fdturkey
24/02/2025
İGE, ‘İhracatın Finansmanı Buluşmaları’na Adana ile devam ediyor
Company News

İGE, ‘İhracatın Finansmanı Buluşmaları’na Adana ile devam ediyor

by fdturkey
19/01/2024
Next Post
Türk organik gıda sektör temsilcileri Almanya’da boy gösterdi

Türk organik gıda sektör temsilcileri Almanya'da boy gösterdi

Kurutulmuş meyve pazarında yüksek teknoloji dönemi

Kurutulmuş meyve pazarında yüksek teknoloji dönemi

DANET, Gulfood 2025’te Uluslararası İş Birliklerini Güçlendirdi

DANET, Gulfood 2025’te Uluslararası İş Birliklerini Güçlendirdi

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved