Sağlıklı ve yenilikçi ürünleriyle ilklere imza atan Dardanel, 2 Mayıs Dünya Ton Balığı Günü’nde, ton balığının sağlıklı beslenme alışkanlıkları içindeki yerine ve sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekiyor.
Dardanel, 2 Mayıs Dünya Ton Balığı Günü’nde ton balığının sağlıklı beslenmedeki yerine ve sürdürülebilirliğin önemine vurgu yapıyor. 41 yıl önce Türkiye’yi ton balığıyla tanıştıran Dardanel, bu özel günde, ton balığının zengin Omega-3 içeriği ve doğal protein kaynağı olmasının yanı sıra, bağışıklık sistemini güçlendiren vitamin ve minerallerle beslenmedeki faydalarını da hatırlatıyor.
Dengeli beslenmenin vazgeçilmez unsurlarından biri olan ton balığı, pratik bir protein kaynağı olmanın yanı sıra, düzenli tüketildiğinde kalp ve beyin sağlığı üzerinde olumlu etkiler yaratıyor ve bağışıklığı destekliyor.
Dardanel, Türkiye’nin En Sevilen Ton Balığı Markası
MediaCat öncülüğünde Ipsos tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’nin Lovemark’ları 2024 Araştırması”nda Dardanel, konserve ton balığı kategorisinde Türkiye’nin en sevilen markası seçildi. Sağlıklı, lezzetli, besleyici ve pratik ürün çeşitliliğiyle her geçen gün yeni kategoriler yaratarak tüketicilerin hayatına değer katmaya devam eden Dardanel, hem kalite hem de güvenilirlik açısından tüketicilerinin tercihi oldu.
Denizlerle Dost Üretim
Türkiye’yi ton balığıyla tanıştıran Dardanel, Hint ve Atlantik okyanuslarının tertemiz sularından özenle seçtiği ton balıklarını, sürdürülebilir üretim anlayışıyla sofralara ulaştırıyor. Çevre dostu yöntemlerle okyanus ve deniz ekosistemini destekleyen Dardanel, pratik, sağlıklı ve lezzetli ürünleri ile aynı zamanda sorumlu üretim ve tüketim alışkanlıklarının gelişmesine de öncülük ediyor. Sahip olduğu “Friend of the Sea” ve “Dolphin Safe” sertifikaları ile üretimde kullandığı ton balıklarını doğal avcılık yöntemleri ile temin eden Dardanel, ton balığı paketlerinde yer alan “Balığını Sorgula” uygulaması ile balığın hangi okyanustan, hangi gemi ile avlandığı takip etme imkanı sunuyor.