• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Şenpiliç, gıda sektörünün geleceği için akademi ile el ele

Şenpiliç, gıda sektörünün geleceği için akademi ile el ele

fdturkey by fdturkey
08/09/2025
in Haberler
Reading Time: 3 mins read
A A

Türkiye’nin lider entegre piliç eti üreticisi Şenpiliç, gıda güvenliği ve kalitesinin en kritik bileşeni olan gıda mikrobiyolojisi alanındaki en güncel bilimsel gelişmeleri desteklemek amacıyla İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) iş birliğinde düzenlenen Türkiye 2. Gıda Mikrobiyoloji Kongresi’nin ana sponsorları arasında yer aldı.

Gıda sektörünün sürdürülebilirliğinde bilimsel çalışmaların gücüne inanan Türkiye’nin lider entegre piliç eti üreticisi Şenpiliç, üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirerek sektörün geleceğine yön verecek bu önemli buluşmaya katkı sağladı.

Kongre, sektörün tüm paydaşlarını İTÜ’de ağırladı

İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümleri iş birliğiyle, İTÜ Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Kongre’de akademisyenler, sektör profesyonelleri, araştırmacılar ve öğrenciler, yoğun ilgi gösterirken, gıda mikrobiyolojisindeki yenilikler ve çözüm odaklı yaklaşımlar masaya yatırıldı.

“Sektör başlı başına bir sürdürülebilirlik modeli”

“Gıda Sektöründe Riskler ve Fırsatlar” oturumunda İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Esra Çapanoğlu Güven’in sorularını yanıtlayan Şenpiliç Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Faik Üçer, sektördeki en önemli fırsatın sürdürülebilirlik olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Bitkisel proteini çok kısa sürede azami verimlilikte daha katma değerli olan hayvansal proteine dönüştürüyoruz. Bu çevrimi; yemden kuluçkaya, üretimden nihai tüketiciye ulaşana dek izlenebilir bir süreçle gerçekleştiriyoruz.  Ayrıca sıfır atık felsefesiyle çalışan bir entegrasyon modelimiz var. Piliç etinin üretim aşamasında insan tüketimine uygun olmayan tüm kısımlar, evcil hayvan endüstrisi, balık yemi, gübre, biyogaz ve kozmetik sektörlerinde değerlendirilerek yeniden ekonomiye kazandırılıyor. Çoğunlukla dışa bağımlı olunan bu yan ürünler sayesinde aynı zamanda önemli bir dış açığın önüne geçilmesine de katkı sağlıyoruz. Şu an Türkiye, dünya tavuk eti üretiminde 8. sırada yer alıyor. Sektörümüz gerek sürdürülebilirlik açısından gerekse sahip olduğu bu yüksek kapasiteyle ülkemizin gıda arz güvenliğinde için kritik bir rol taşımaktadır.”

“Çiftlikten sofraya gıda güvenliği stratejisiyle hareket ediyoruz”

“Sektörde Gıda Güvenliğinin Sağlanmasına Yönelik Uygulamalar ve Gelecek Beklentileri” oturumunda konuşan Şenpiliç Kalite ve Güvence Direktörü Savaş Ceylanlı, Prof. Dr. Ahmet Hilmi Çon’un sorularını yanıtlayarak kalite ve gıda güvenliğini en üst seviyede tutmak için attıkları adımları anlattı ve piliç eti üretiminde gıda güvenliği uygulamaları hakkında detaylı bilgi vererek şunları söyledi: “Bizim için gıda güvenliği, çiftlikten sofraya uzanan bir stratejiye dayanıyor. Tesislerimiz hijyenik dizayn esaslarına göre inşa ediliyor ve dezenfeksiyon, eğitim, personel hijyeni gibi ön gereksinim programları üzerine kurulu gıda güvenliği yönetim sistemlerine sahibiz. Alınan önlemlerin etkinliğini doğrulamak için laboratuvar uygulamaları kritik rol oynuyor; bu kapsamda yılda 300 binden fazla test gerçekleştiriyoruz. Ayrıca sektörde gıda güvenliğine doğrudan etki eden yeni teknoloji ve yaklaşımları da yakından takip ederek üretim süreçlerimize entegre ediyoruz.”

Tags: #gida#gidaguvenligi#gidasektoru#gidasurdurulebilirligi#GıdaMikrobiyoloji#İstanbulTeknikÜniversitesi#İTÜ#piliçeti#senpilic#sifiratik#sürdürülebilirlik#yildizteknikuniversitesi#YTÜ
Previous Post

ETi’nin yeni kurumsal reklam filmi yayında: “Mutluluk Sensin Aslında, Yanındayız Her Anında!”

Next Post

Président Tereyağı lezzeti artık Türkiye’de

fdturkey

fdturkey

Related Posts

Eti Sarı Bisiklet’ten yeni açılım: “Afet Bisikleti”
Haberler

Eti Sarı Bisiklet’ten yeni açılım: “Afet Bisikleti”

by fdturkey
23/10/2025
30. Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı İstanbul’da Kapılarını Açtı!
Haberler

30. Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı İstanbul’da Kapılarını Açtı!

by fdturkey
22/10/2025
Ekici Peynir, helal belgelerine bir yenisini daha ekledi
Haberler

Ekici Peynir, helal belgelerine bir yenisini daha ekledi

by fdturkey
22/10/2025
Türk çam balı coğrafi işaretle dünyaya açılmaya hazırlanıyor
Haberler

Türk çam balı coğrafi işaretle dünyaya açılmaya hazırlanıyor

by fdturkey
22/10/2025
Knorr Çabuk, Mac & Cheese keyfine Calve’nin ikonik gurme sosu Ranch ile yeni bir boyut katıyor
Haberler

Knorr Çabuk, Mac & Cheese keyfine Calve’nin ikonik gurme sosu Ranch ile yeni bir boyut katıyor

by fdturkey
22/10/2025
Next Post
Président Tereyağı lezzeti artık Türkiye’de

Président Tereyağı lezzeti artık Türkiye’de

Unilever Türkiye ve Arabistan Gıda Genel Müdürlüğü’ne Şirin Işık Atandı

Unilever Türkiye ve Arabistan Gıda Genel Müdürlüğü’ne Şirin Işık Atandı

Şişecam Drinktec 2025’e Katılıyor

Şişecam Drinktec 2025’e Katılıyor

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved