Ambalajlı Su Üreticileri Derneği (SUDER), 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde, suyun gıda üretimindeki ve beslenmedeki hayati rolüne dikkat çekiyor. “En temel gıdamız su” vurgusuyla hem bireylerin hem de kurumların su kaynaklarını koruma ve verimli kullanma sorumluluğuna işaret eden SUDER Başkanı Yaşabey Kalebaşı “Su, gıda üretimimizin en temel taşlarından biridir. Su kaynaklarımızı korumak ve verimli kullanmak hem bugünkü hem de gelecek nesillerin gıda güvenliğini garanti altına almak açısından büyük önem taşımaktadır.” dedi.
Dünya genelinde su, gıda üretimi ve güvenliği açısından kritik bir kaynak olarak öne çıkıyor. Tarım, dünya genelinde su tüketiminin büyük kısmını oluştururken; iklim değişikliği ve kuraklık riskleri, özellikle su stresi yaşayan bölgelerde gıda üretimini tehdit ediyor. Sınırlı su kaynaklarının etkin kullanımı, gelişmiş sulama tekniklerinin tarımda uygulanması ve sanayide sürdürülebilir su yönetimi, gıda güvenliğinin sürdürülebilirliği için kaçınılmaz hale geliyor.
Ambalajlı suyun önemi ise bu bağlamda öne çıkıyor. Kaliteli ve güvenli ambalajlı su, yalnızca bireysel sağlığın korunmasında değil; acil durumlarda ve kıtlık risklerinde toplumların temel gıda ihtiyacını karşılamasında da kritik bir rol üstleniyor.