• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
BENEO, Bitki Bazlı Tavuğu Fi Avrupa’da Bir Sonraki Seviyeye Taşıyor

BENEO, Bitki Bazlı Tavuğu Fi Avrupa’da Bir Sonraki Seviyeye Taşıyor

BENEO, bitki bazlı tavuğu Fi Avrupa'da bir sonraki seviyeye taşıyor

editor by editor
06/12/2022
in Firmalardan haberler, Haberler
Reading Time: 2 mins read
A A

Bu yılın başlarında Meatless B.V.’nin satın alınmasının ardından BENEO, bitki bazlı protein stratejisinde bir sonraki adımını bu yılki Fi Europe fuarında duyuruyor. Bileşen üreticisi, 2023’ün ikinci çeyreği için öngörülen ilk yarı mamul bitki bazlı tavuk parçalarıyla portföyünü genişletecek. Benzersiz bir tarif ve son derece verimli patentli proses teknolojisi ile BENEO, üreticilere en otantik tavuk imitasyon ürünleri ile bitki bazlı trendden yararlanmanın ölçeklenebilir ve etkili bir yolunu sunuyor.

Dünya genelinde her 2 tüketiciden 1’i artık bitki bazlı yiyecek ve içeceklerle ilgileniyor.[i] Avrupa’da, bitki bazlı balık ve et ikameleri pazarı 3 milyar Euro değerinde ve önümüzdeki beş yıl içinde %14 YBBO oranında büyümesi bekleniyor.[ii] BENEO’nun bu  yeni çözümü, üreticilerin alternatif et ürünlerine yönelik artan tüketici talebini karşılamalarını sağlarken, onlara işlenmesi kolay, yarı mamul ürünler sunuyor.

Ürünlerin hoş bir tada ve dokuya sahip olması, yarı vejeteryan et ve balık alternatifi tüketicileri için bir numaralı alışveriş motivasyonudur.[iii] Otantik lifli tavuk benzeri yapısı, ağız sulandırıcı lezzeti ve doğal görünümlü tasarım şekli ile BENEO’nun vegan tavuk parçaları, gıda üreticilerine daha da fazla tarif alternatifi sunar. Yarı mamul bitki bazlı ürün, taze veya dondurulmuş formda olacak ve tatlandırıcı ile birleştirilmiş mantar ve bezelye proteini gibi ana bileşenlerle yapılacak. Normal tavuktan üç kat daha düşük karbon ayak izi ile bu bitki bazlı alternatif, daha çevre dostu çözümlere artan tüketici ilgisini de karşılamaktadır.

Geçmişte, yüksek kaliteli tat ve dokuyu ölçeklenebilirlik ve rekabetçi fiyatlı bitki bazlı bir alternatifle birleştirmek zordu.  Meatless’in benzersiz ve patentli işleme teknolojisi sayesinde, yarı mamul ürünleri kolayca ölçeklenebilir bir şekilde oluşturmak artık mümkün. Bu nedenle,  son derece otomatik bir süreç,  günümüzün ekonomik ortamında gıda üreticileri için çok önemli maliyet verimlilikleri sunmaktadır.

Meatless’in Kurucusu Jos Hugense, “Bitki bazlı et alternatifleri söz konusu olduğunda, tüketiciler için tat, doku ve sürdürülebilirlik en önemli noktalardır.  Üçünü de kullanabilen gıda üreticileri için inanılmaz bir pazar potansiyeli var. Yeni teknoloji sürecimiz sayesinde, hem olağanüstü algısal kaliteli hem de maliyet etkinliği açısından düşük işlem görmüş, kısa bileşen listeli yapay tavuk parçaları oluşturduk. Tat veya zevkten ödün vermeyen ölçeklenebilir, uygulaması kolay çözümler isteyen üreticilerin daha fazla aramasına gerek yok.”

Fi Europe ziyaretçileri, ödüllü Belçikalı vegan şef Pieter-Jan Lint’in yeni yarı mamul ürünün prototiplerini kullanarak fırtınalar estireceği standında BENEO’nun bitki bazlı tavuk parçalarının ilk tadına bakıyor.

 

[i] BENEO Global Bitki Bazlı Anket 2021 – Insites Consulting, Temmuz 2021’de İspanya’da çevrimiçi bir nicel anket gerçekleştirdi, Fransa, Almanya, Polonya, İngiltere, ABD, Brezilya, Avustralya, Çin ve Rusya: 1000 tüketici/ülke = toplamda 11.990 tüketici.

[ii] Euromonitor International (4/11/2022 tarihinde çıkarılan sabit 2022 fiyatları; CAGR: 2022-2027)

[iii] BENEO Küresel Bitki Bazlı Anket 2021

Tags: #Beneo#bitkibazlı#foodbusiness#foodingredients#gida#gidasektoru#gıdaiçeriği#Meatless#sürdürülebilirlik#tavuk#yarıvejateryanfieurope
Previous Post

Pınar Et, karbon nötr olma yolunda güneş enerjisine yatırım yapıyor

Next Post

Nespresso, yeni yıl heyecanını Festive kahveleri ile yansıtıyor

editor

editor

Related Posts

Kocaman Balıkçılık: Türkiye’nin Köklü Balıkçılık Markasından Küresel Vizyon
Haberler

Kocaman Balıkçılık: Türkiye’nin Köklü Balıkçılık Markasından Küresel Vizyon

by fdturkey
16/06/2025
PepsiCo Türkiye “Bir Damla Bir Dünya Projesi” ile fabrikalarında kullandığı suyu doğaya geri kazandırıyor
Haberler

PepsiCo Türkiye “Bir Damla Bir Dünya Projesi” ile fabrikalarında kullandığı suyu doğaya geri kazandırıyor

by fdturkey
13/06/2025
Tokyo, JOOP 2025 Yarışmasıyla Zeytinyağı ve Tasarımda Mükemmelliği Kutluyor
Haberler

Tokyo, JOOP 2025 Yarışmasıyla Zeytinyağı ve Tasarımda Mükemmelliği Kutluyor

by fdturkey
13/06/2025
Doritos’un yeni kampanyası “Herkes mi Doritos?” yayında
Haberler

Doritos’un yeni kampanyası “Herkes mi Doritos?” yayında

by fdturkey
13/06/2025
Komili Zeytin ve Zeytinyağı Enstitüsü’nün kadın çiftçilere verdiği eğitimlerin yeni dönemi tamamlandı
Haberler

Komili Zeytin ve Zeytinyağı Enstitüsü’nün kadın çiftçilere verdiği eğitimlerin yeni dönemi tamamlandı

by fdturkey
13/06/2025
Next Post
Nespresso, yeni yıl heyecanını Festive kahveleri ile yansıtıyor

Nespresso, yeni yıl heyecanını Festive kahveleri ile yansıtıyor

Mondi, Krissia® surimi çubuklarının geri dönüştürülebilir kağıt bazlı ambalajlarına geçişi ile başarı yakaladı

Mondi, Krissia® surimi çubuklarının geri dönüştürülebilir kağıt bazlı ambalajlarına geçişi ile başarı yakaladı

Gıda güvenliğinin önündeki tüm engeller FANUC robotlarıyla ortadan kalkıyor

Gıda güvenliğinin önündeki tüm engeller FANUC robotlarıyla ortadan kalkıyor

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved