• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Süt endüstrisinin geleceğine “sürdürülebilirlik” açısından bakılacak

Süt endüstrisinin geleceğine “sürdürülebilirlik” açısından bakılacak

3. Ulusal Sütçülük Kongresi 5-6 Ekim'de Ankara Cer Modern'de gerçekleştirilecek. Karma Grup organizasyonuyla düzenlenecek olan kongrenin bu yılki ana teması “Sürdürülebilirlik perspektifinden süt endüstrisinin geleceği” olacak

fdturkey by fdturkey
04/10/2023
in Firmalardan haberler, Haberler
Reading Time: 2 mins read
A A

Türkiye’nin ilk ve tek sütçülük kongresi Ulusal Sütçülük Kongresi’nin 3.’sü bu yıl 5-6 Ekim’de Ankara Cer Modern’de toplanacak. Sektör temsilcileri ile akademiyi bir araya getirecek olan kongrenin ana teması “Sürdürülebilirlik perspektifinden süt endüstrisinin geleceği” olarak belirlendi.

Karma Grup organizasyonuyla düzenlenecek kongrenin açılışına Tarım ve Orman Bakanlığı temsilcisi katılırken,  Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Orta Asya Alt-Bölge Ofisi (FAO) Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu da kongreye destek verecek.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü ve Süt Akademisi ortaklığı ile düzenlenecek kongrenin ana sponsorluğunu İçim Süt üstlenirken, Pınar Süt, Unilever, Schneider Electric ve Aromsa temsilcileri de “Süt Endüstrisinde Sürdürülebilirlik” başlığıyla örnek uygulamaları katılımcılarla paylaşacak.

“Üniversite ve sanayi iletişimini güçlendirmeyi hedefliyoruz”

Süt endüstrisine dair bir çok başlığın masaya yatırılacağı kongrenin Düzenleme Kurulu Başkanlığını yapan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barbaros Özer, şunları söyledi: “Ülkemiz sütçülüğünün uluslararası rekabette var olabilmesi için bilim ve teknolojiye dayalı büyüme stratejilerinin öncelikli olarak tartışılacağı 3. Ulusal Sütçülük Kongresi’nin, süt değer zincirinin tüm paydaşlarının bilgi alışverişinde bulunacağı önemli bir platform olmayı hedeflemektedir. Kongremizde ülkemiz süt endüstrisinin önde gelen firmaları ile küresel tedarikçi firmalar liderler düzeyinde sürdürülebilirlik hedeflerini ve küresel rekabette sürdürülebilirliğin önemini tartışacaklar. Ayrıca, çiftlik düzeyinde çiğ sütün kaliteli ve sürdürülebilir bir süreçte üretimine yönelik son teknolojik gelişmeler özel oturumda ele alınacak.”

“Cumhuriyetimizin 100. yılında, ülkemiz süt eğitimi ve süt teknolojisinin 100 yıllık süreçteki gelişimine de ayna tutacağız” diyen Prof. Dr. Özer kongrede Ankara Üniversitesi ve Ege Üniversitesi kurucu öğretim üyeleri adına en iyi sözlü sunum ve en iyi poster sunum ödülü verileceğini belirtti. Özer, bu ödüllerle  üniversite ve sanayi iletişimini güçlendirerek, ortak çalışma kültürünü teşvik etmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Süt endüstrisinin liderleri ile akademi aynı masada buluşuyor

Kongrenin düzenleyicisi Karma Grup adına konuşan  Satış ve Pazarlama Koordinatörü Sinem Bahçekapılı ise “Bilim insanları ve süt endüstrisinin lider isimlerini aynı masa etrafında toplayan bu önemli kongrenin organizasyonunu yapmaktan son derece mutluyuz. Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) ve Türkiye Süt Et Gıda Sanayicileri Ve Üreticileri Birliği (SETBİR)’nin de destekçisi olduğu kongrede sektörün geleceğine ışık tutan başlıklar ele alınacak. Ülkemizin ilk ve tek sütçülük kongresi olan USKO 2023’te sürdürülebilir bir dünya için atmış oldukları somut adımlarla, örnek uygulamalarla sektöre liderlik eden firmalar, FAO Türkiye moderatörlüğünde bir araya gelecek. Ayrıca GEA Group sürdürülebilir gelecek için; “Süt Çiftliği ve Süt Ürünleri Üretiminde Sürdürülebilir Mühendislik Çözümleri” ni uzman isimlerle Product Theatre oturumunda sunacak,” dedi.

Tags: #anlaşma#bilimvateknoloji#gidahaberleri#sürdürülebilirlik#sutculukkongresi#sütendüstrisi#sütendüstrisindedönüşüm#tarimvehayvancilik#TarımveOrmanBakanlığı#ürüncesitliligi#urunkalkinmaFAO
Previous Post

Oyun değiştiren ayıklama makineleri, yeşil sebzelerle karışabilen zehirli yabancı otlarla savaşıyor

Next Post

3. Ulusal Sütçülük Kongresi: Süt endüstrisinin geleceği ve sürdürülebilirlik

fdturkey

fdturkey

Related Posts

Kocaman Balıkçılık: Türkiye’nin Köklü Balıkçılık Markasından Küresel Vizyon
Haberler

Kocaman Balıkçılık: Türkiye’nin Köklü Balıkçılık Markasından Küresel Vizyon

by fdturkey
16/06/2025
PepsiCo Türkiye “Bir Damla Bir Dünya Projesi” ile fabrikalarında kullandığı suyu doğaya geri kazandırıyor
Haberler

PepsiCo Türkiye “Bir Damla Bir Dünya Projesi” ile fabrikalarında kullandığı suyu doğaya geri kazandırıyor

by fdturkey
13/06/2025
Tokyo, JOOP 2025 Yarışmasıyla Zeytinyağı ve Tasarımda Mükemmelliği Kutluyor
Haberler

Tokyo, JOOP 2025 Yarışmasıyla Zeytinyağı ve Tasarımda Mükemmelliği Kutluyor

by fdturkey
13/06/2025
Doritos’un yeni kampanyası “Herkes mi Doritos?” yayında
Haberler

Doritos’un yeni kampanyası “Herkes mi Doritos?” yayında

by fdturkey
13/06/2025
Komili Zeytin ve Zeytinyağı Enstitüsü’nün kadın çiftçilere verdiği eğitimlerin yeni dönemi tamamlandı
Haberler

Komili Zeytin ve Zeytinyağı Enstitüsü’nün kadın çiftçilere verdiği eğitimlerin yeni dönemi tamamlandı

by fdturkey
13/06/2025
Next Post
3. Ulusal Sütçülük Kongresi: Süt endüstrisinin geleceği ve sürdürülebilirlik

3. Ulusal Sütçülük Kongresi: Süt endüstrisinin geleceği ve sürdürülebilirlik

İspak Ambalaj, fark yaratan ürünleriyle Avrasya Ambalaj Fuarı’nda

İspak Ambalaj, fark yaratan ürünleriyle Avrasya Ambalaj Fuarı’nda

Reeskont kredilerinde faiz oranları ihracatçılar için düşürüldü

Reeskont kredilerinde faiz oranları ihracatçılar için düşürüldü

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved