• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Dünyayı Seviyorum: VEGGY, Şef Sinan Büdeyri İle Sevgililer Günü Haftasında Farkındalık Oluşturuyor

Dünyayı Seviyorum: VEGGY, Şef Sinan Büdeyri İle Sevgililer Günü Haftasında Farkındalık Oluşturuyor

Türkiye’nin ilk bitki bazlı et üreten şirketi VEGGY, iklim değişikliğini tersine çevirme misyonu üstlenerek, sağlıklı, lezzetli ve doğa dostu gıdaları tabakalarımıza taşıyor.  “En etkili değişim tabağımızda başlar” mottosuyla hareket eden VEGGY, Sevgililer Günü haftasında Şef Sinan Büdeyri ile birlikte, “Dünyayı seviyorum” söylemiyle vegan bir davete imza attı. Markus Restaurant’ta gerçekleşen davette küresel “Etsiz Pazartesi” akımının altı çizilirken, Şef Sinan Büdeyri yorumuyla, içeriğinde VEGGY bitkisel bazlı etlerin yer aldığı lezzetler davetlilere tattırıldı

fdturkey by fdturkey
15/02/2024
in Firmalardan haberler, Haberler
Reading Time: 2 mins read
A A

VEGGY, bitki bazlı beslenmenin etik, çevresel ve sağlık açısından sunduğu faydalar konusunda farkındalık yaratmak için çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay, küresel olarak “Vegan Ayı” kabul edilen ve “Veganuary” şeklinde tanımlanan Ocak ayını kutlayan VEGGY, Sevgililer Günü ile renklenen Şubat ayında da “Dünyayı Seviyorum” diyerek dünya ve üzerindeki canlılara sevgisini gösteriyor.

Sinan Büdeyri’nin İstanbul Maslak’taki kurucu ortağı ve şefi olduğu Markus Restaurant’ta gastronomi ve sürdürülebilirlik konuşan şefler, gazeteciler ve iş insanlarıyla bir araya gelen VEGGY, bir tam gün boyunca hayvansal kaynaklı etten uzak durulan küresel akım “Etsiz Pazartesi” çağrısını da yineledi.

İki yıldır bitki temelli menüler üzerine çalıştığını belirten Sinan Büdeyri ise “Dünyayı Seviyorum” yemeğinin açılış konuşmasında şunları söyledi: “Pek çok araştırmanın sonucunda epey yol katettim. Bitki temelli menüler enteresan bir alan. Çünkü hayvansal et konusunda her şeyi biliyorum. Ancak, bitkisel bazlı mutfakta işler çok farklı işliyor. Nişastaların etkileri, pişirme dereceleri ve teknikleri farklı, o yüzden bir şef olarak beni çok heyecanlandırıyor. VEGGY ürünlerinin lezzetli olması ise mesleki iştahımı kabartan bir menü hazırlamama imkan sağladı. Dünyada, beslenme yönelimi çeşitli sebeplerden hiç de uzak olmayan bir zamanda bitkisel bazlı ete evrilecek. Bu açıdan VEGGY ile yaptığım iş birliğini çok değerli buluyorum.”

VEGGY’nin bitkisel bazlı etleri lezzetleriyle de fark yaratıyor

Bitki bazlı et ürünleriyle vücudun ihtiyacı olan proteinleri, çeşitli mineral ve vitaminleri sunan VEGGY, besin değeri yüksek, tatmin edici bir gıda çeşitliliğine sahip. Sarı bezelye, pirinç ve buğdaydan elde edilen bitki bazlı proteinler, bitkisel yağlar, doğal renklendiriciler ve bitkisel aromalar içeren VEGGY ürünleri arasında lezzette oldukça iddialı kıyma, köfte, burger, kebap, nugget ve şinitzel yer alıyor.

VEGGY, vegan menülere sahip Big Chefs, Sushico, Num Num, Coni&Co, Cookshop gibi restoranların yanı sıra Starbucks’ta da hayvansal kaynaklı ete alternatif, kendi ürünlerinden oluşan bir lezzet deneyimi sunuyor.

Tags: #alternatifprotein#beslenmeçeşitliliği#bitkibazlıbeslenme#bitkibazlılezzetler#bitkiselprotein#çevreselbilinç#etiksorumluluk#gastronomi#sağlık#sosyaletkinlikler#sürdürülebilirlik#sürdürülebilirrestoranlar#veganürünler#veggy#vejetaryen#vejetaryenlik
Previous Post

Unilever Türkiye yeni Ülke Başkanı Ali Fuat Orhonoğlu oldu

Next Post

İçim, mutfakların gözdesi labne ve kremayı çeşitlendirdi

fdturkey

fdturkey

Related Posts

Kocaman Balıkçılık: Türkiye’nin Köklü Balıkçılık Markasından Küresel Vizyon
Haberler

Kocaman Balıkçılık: Türkiye’nin Köklü Balıkçılık Markasından Küresel Vizyon

by fdturkey
16/06/2025
PepsiCo Türkiye “Bir Damla Bir Dünya Projesi” ile fabrikalarında kullandığı suyu doğaya geri kazandırıyor
Haberler

PepsiCo Türkiye “Bir Damla Bir Dünya Projesi” ile fabrikalarında kullandığı suyu doğaya geri kazandırıyor

by fdturkey
13/06/2025
Tokyo, JOOP 2025 Yarışmasıyla Zeytinyağı ve Tasarımda Mükemmelliği Kutluyor
Haberler

Tokyo, JOOP 2025 Yarışmasıyla Zeytinyağı ve Tasarımda Mükemmelliği Kutluyor

by fdturkey
13/06/2025
Doritos’un yeni kampanyası “Herkes mi Doritos?” yayında
Haberler

Doritos’un yeni kampanyası “Herkes mi Doritos?” yayında

by fdturkey
13/06/2025
Komili Zeytin ve Zeytinyağı Enstitüsü’nün kadın çiftçilere verdiği eğitimlerin yeni dönemi tamamlandı
Haberler

Komili Zeytin ve Zeytinyağı Enstitüsü’nün kadın çiftçilere verdiği eğitimlerin yeni dönemi tamamlandı

by fdturkey
13/06/2025
Next Post
İçim, mutfakların gözdesi labne ve kremayı çeşitlendirdi

İçim, mutfakların gözdesi labne ve kremayı çeşitlendirdi

Duru Gıda, 58 farklı ülkeye ‘Made in Türkiye’ imajını taşıyor

Duru Gıda, 58 farklı ülkeye 'Made in Türkiye' imajını taşıyor

Oba Makarna’nın halka arz başvurusu onaylandı

Oba Makarna’nın halka arz başvurusu onaylandı

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved