Uluslararası Lezzet Enstitüsü’nün Belçika’nın Brüksel’deki merkezinde yapılan tadım değerlendirme etkinliğine Avrupa’daki 20 ülkeden ve 15 aşçılık ve içecek derneğinden aralarında Michelin ödüllü aşçıların da yer aldığı 200 şef ve sömeliye katıldı. Dünyanın dört bir yanındaki gıda ve içecek üreticileri tarafından gönderilen ürünler, kör tadım yöntemi ile test edildi ve duyusal analiz puanlarına göre sertifikalandırıldı. Yüksek duyusal analiz puanına sahip ürünler ise ‘Superior Taste Award’a hak kazandı.
Teksüt Yönetim Kurulu Üyesi Arda Aksaray yaptığı açıklamada, “Teksüt peynirlerine Avrupalı şef ve gurmelerin ödüle değer bulmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. İlk kez 2019 yılında ödül aldık, bu yıl ise ödül alan ürünlerin sayısını artırmaktan dolayı farklı bir gurur yaşıyoruz. Üstün Lezzet Ödülü yolculuğumuzda ödül alan ürünlerimizin sayısı hızla artıyor. Teksüt lezzeti ve kalitesi Avrupa’da böylece tescillendi. Ürünleri başta Almanya olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerinde büyük talep ve ilgi görüyor. Hem ülkemiz hem de bizler için gurur verici bu tablonun ortaya çıkması için çiftçilerimiz başta olmak üzere Gönen fabrikamızdaki çalışanlarımızla uyumlu ve gayretli bir çalışma sürdürüyoruz. Ar-Ge ekibimizle dünya standartlarında ürünleri üretmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Hedefimiz yakın dönemde daha fazla ürün kategorisinde lezzet ödülü almak için çalışmak olacak,” sözlerine yer verdi.