• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Doğanay, mor havuçtan gelen sağlığı şalgama dönüştürüyor

Doğanay, mor havuçtan gelen sağlığı şalgama dönüştürüyor

editor by editor
14/10/2022
in Haberler
Reading Time: 1 min read
A A

 

Şalgamı yöresel bir içecekten ulusal bir ürüne dönüştüren Doğanay, bu sağlıklı ve lezzetli içeceği uluslararası alanda da tanıtmak için çalışıyor.

Doğanay Şalgam’ın temel ham maddesi olan mor havuç, sadece Konya Ereğli bölgesinde yetişebilen bir tarım ürünü. Doğanay Şalgam, mor havuç ve şalgam turpunun su ve kaya tuzu eklenerek bulgur ile mayalanmasından oluşur. Tam 35 gün boyunca süren mayalanma, başta laktik asit bakterileri olmak üzere sağlığa faydaları bilinen probiyotik dost bakteriler sayesinde gerçekleşir. Probiyotikler bağışıklık sistemini destekler ve sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olurlar. İşte bu sebeple de şalgam halk arasında hazmı kolaylaştıran bir içecek olarak bilinir.

İçinde herhangi bir renklendirici olmayan Doğanay Şalgam’a karakteristik bordo rengini kazandıran antosiyanin renk pigmentleri mor havuçtan gelir ve güçlü antioksidan özelliği taşır. Uzmanlar, antioksidanların; diyabet, kardiyovasküler, kanser gibi çağımızın önemli hastalıklarını önleyici etkiye sahip olduğunu belirtiyor.

Mor havuçta bulunan antioksidan maddeler bakımından zengin olan şalgam, vücutta sentezlenmeyen ve beslenme ile alınması gereken mineral maddeleri doğal olarak içerir. Şalgamın olmazsa olmazı kaya tuzu şalgamın içindeki minerallerin de kaynağıdır. Şalgam magnezyum, kalsiyum, demir, fosfor, sodyum gibi mineraller ile A ve B vitamini açısından zengindir. Aile boyu tüketilebilecek sağlıklı bir ürün olan şalgamın sindirimin iyileştirilmesi, metabolizmanın düzenlenmesi gibi sayısız faydası bulunuyor.

Tags: #antioksidan#bagisikliksistemi#doganay#DoğanayŞalgam#fermente#havuç#icecek#kayatuzu#morhavuc#probiyotik#salgam#tarim#urun#ürüncesitliligi
Previous Post

Oğuz Holding yerli üretime destek veren yatırımını açıkladı

Next Post

Akıllı ve dijital tarıma yönelik siber tehditler Türkiye’nin gıda güvenliği için potansiyel risk oluşturuyor

editor

editor

Related Posts

Tamek Ice Tea’den yeni reklam filmi
Haberler

Tamek Ice Tea’den yeni reklam filmi

by fdturkey
12/09/2025
Şişecam Drinktec 2025’e Katılıyor
Haberler

Şişecam Drinktec 2025’e Katılıyor

by fdturkey
12/09/2025
Unilever Türkiye ve Arabistan Gıda Genel Müdürlüğü’ne Şirin Işık Atandı
Haberler

Unilever Türkiye ve Arabistan Gıda Genel Müdürlüğü’ne Şirin Işık Atandı

by fdturkey
11/09/2025
Président Tereyağı lezzeti artık Türkiye’de
Haberler

Président Tereyağı lezzeti artık Türkiye’de

by fdturkey
08/09/2025
Şenpiliç, gıda sektörünün geleceği için akademi ile el ele
Haberler

Şenpiliç, gıda sektörünün geleceği için akademi ile el ele

by fdturkey
08/09/2025
Next Post
Akıllı ve dijital tarıma yönelik siber tehditler Türkiye’nin gıda güvenliği için potansiyel risk oluşturuyor

Akıllı ve dijital tarıma yönelik siber tehditler Türkiye'nin gıda güvenliği için potansiyel risk oluşturuyor

Linde MH’nin T14 – T20 Model Yaya Kumandalı Elektrikli Transpaletleri Sayesinde En Dar Alanlarda Maksimum Manevra Kabiliyeti

Linde MH’nin T14 - T20 Model Yaya Kumandalı Elektrikli Transpaletleri Sayesinde En Dar Alanlarda Maksimum Manevra Kabiliyeti

Meta analizlerle yapılan ilk sistematik incelemede hindiba kökü liflerinin kanıtlanan prebiyotik etkisi

Meta analizlerle yapılan ilk sistematik incelemede hindiba kökü liflerinin kanıtlanan prebiyotik etkisi

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved