• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Doğanay, mor havuçtan gelen sağlığı şalgama dönüştürüyor

Doğanay, mor havuçtan gelen sağlığı şalgama dönüştürüyor

editor by editor
14/10/2022
in Haberler
Reading Time: 1 min read
A A

 

Şalgamı yöresel bir içecekten ulusal bir ürüne dönüştüren Doğanay, bu sağlıklı ve lezzetli içeceği uluslararası alanda da tanıtmak için çalışıyor.

Doğanay Şalgam’ın temel ham maddesi olan mor havuç, sadece Konya Ereğli bölgesinde yetişebilen bir tarım ürünü. Doğanay Şalgam, mor havuç ve şalgam turpunun su ve kaya tuzu eklenerek bulgur ile mayalanmasından oluşur. Tam 35 gün boyunca süren mayalanma, başta laktik asit bakterileri olmak üzere sağlığa faydaları bilinen probiyotik dost bakteriler sayesinde gerçekleşir. Probiyotikler bağışıklık sistemini destekler ve sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olurlar. İşte bu sebeple de şalgam halk arasında hazmı kolaylaştıran bir içecek olarak bilinir.

İçinde herhangi bir renklendirici olmayan Doğanay Şalgam’a karakteristik bordo rengini kazandıran antosiyanin renk pigmentleri mor havuçtan gelir ve güçlü antioksidan özelliği taşır. Uzmanlar, antioksidanların; diyabet, kardiyovasküler, kanser gibi çağımızın önemli hastalıklarını önleyici etkiye sahip olduğunu belirtiyor.

Mor havuçta bulunan antioksidan maddeler bakımından zengin olan şalgam, vücutta sentezlenmeyen ve beslenme ile alınması gereken mineral maddeleri doğal olarak içerir. Şalgamın olmazsa olmazı kaya tuzu şalgamın içindeki minerallerin de kaynağıdır. Şalgam magnezyum, kalsiyum, demir, fosfor, sodyum gibi mineraller ile A ve B vitamini açısından zengindir. Aile boyu tüketilebilecek sağlıklı bir ürün olan şalgamın sindirimin iyileştirilmesi, metabolizmanın düzenlenmesi gibi sayısız faydası bulunuyor.

Tags: #antioksidan#bagisikliksistemi#doganay#DoğanayŞalgam#fermente#havuç#icecek#kayatuzu#morhavuc#probiyotik#salgam#tarim#urun#ürüncesitliligi
Previous Post

Oğuz Holding yerli üretime destek veren yatırımını açıkladı

Next Post

Akıllı ve dijital tarıma yönelik siber tehditler Türkiye’nin gıda güvenliği için potansiyel risk oluşturuyor

editor

editor

Related Posts

Amasya Et Ürünleri’nin Pişirilmiş Dana Tandır Ürününe “Lezzet Ödülü”
Haberler

Amasya Et Ürünleri’nin Pişirilmiş Dana Tandır Ürününe “Lezzet Ödülü”

by fdturkey
09/07/2025
Chef Seasons, Artık Migros Raflarında
Haberler

Chef Seasons, Artık Migros Raflarında

by fdturkey
09/07/2025
ETi’den Orman Yangınlarıyla Mücadeleye Güçlü Destek
Haberler

ETi’den Orman Yangınlarıyla Mücadeleye Güçlü Destek

by fdturkey
09/07/2025
Ulusal Süt Konseyi yol haritası için sahada
Haberler

Ulusal Süt Konseyi yol haritası için sahada

by fdturkey
08/07/2025
Üretimde ve iç pazarda lider olan Şenpiliç, ihracat pazarlarında da en büyük ilk 3 arasında
Haberler

Üretimde ve iç pazarda lider olan Şenpiliç, ihracat pazarlarında da en büyük ilk 3 arasında

by fdturkey
08/07/2025
Next Post
Akıllı ve dijital tarıma yönelik siber tehditler Türkiye’nin gıda güvenliği için potansiyel risk oluşturuyor

Akıllı ve dijital tarıma yönelik siber tehditler Türkiye'nin gıda güvenliği için potansiyel risk oluşturuyor

Linde MH’nin T14 – T20 Model Yaya Kumandalı Elektrikli Transpaletleri Sayesinde En Dar Alanlarda Maksimum Manevra Kabiliyeti

Linde MH’nin T14 - T20 Model Yaya Kumandalı Elektrikli Transpaletleri Sayesinde En Dar Alanlarda Maksimum Manevra Kabiliyeti

Meta analizlerle yapılan ilk sistematik incelemede hindiba kökü liflerinin kanıtlanan prebiyotik etkisi

Meta analizlerle yapılan ilk sistematik incelemede hindiba kökü liflerinin kanıtlanan prebiyotik etkisi

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved