• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Cargill’den, yeni ürünü TurCao ile çikolata üretimine yerli katkı

Cargill’den, yeni ürünü TurCao ile çikolata üretimine yerli katkı

Tablet çikolata, draje, pralin ve gofret uygulamalarıyla yüzde 100 uyumlu olan kakao yağı eşleniği TurCao, Balıkesir’deki Turyağ fabrikasında yerel olarak üretilecek

fdturkey by fdturkey
06/02/2024
in Firmalardan haberler, Haberler
Reading Time: 2 mins read
A A

Cargill, formülündeki Shea Stearin içeriği sayesinde kakao yağıyla eş performans sağlayan, daha uzun raf ömrü ve gelişmiş ısı dayanaklılığı sunan, yerel olarak üretilen kakao yağı eşleniği ürünü Turyağ® TurCao’yu piyasaya sürdü.

Turyağ® TurCao, tablet çikolata, draje, pralin ve gofret gibi çikolata uygulamalarında, kakao yağı eşleniği bir kaplama ve dolgu yağı olarak fark yaratıyor.

Euromonitor’un verilerine göre çikolata tüketiminin yükselişe geçtiği Türkiye, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde 2023-2028 yılları arasında çikolata pazarının da yüzde 7 oranında büyümesi bekleniyor. Ancak tüketicilerin %15’i, son bir yıl içerisinde bütçelerindeki daralma nedeni ile çikolata tüketimlerini azalttıklarını ifade ediyor. Cargill’in pazarın tüm bu ihtiyaçlarını karşılamak üzere piyasaya sürdüğü Turyağ® TurCao, Türkiye’de kalite ve güvenlik açısından Güvenli Tedarikçi Sertifikasına sahip olan Balıkesir’deki Turyağ fabrikasında üretiliyor.

META Yenilebilir Yağlar Ürün Grubu Direktörü Sonat Akat, “Türkiye’de kakao yağı eşleniğini kendi fabrikamızda yerel olarak ilk kez üretmekten onur duyuyoruz. Turyağ TurCao, üreticilerin ithal ürün kullanımını değiştirmelerine yardımcı olacak, maliyetlerini azaltacak ve Türkiye’de sürdürülebilir ve lezzetli çikolata üretimine yönelik daha fazla esneklik sağlayacak çok önemli bir adım,” diye konuştu.

Turyağ® TurCao, farklı tatlar elde etmek için üreticilere esnek seçenekler sunan ve mükemmel kakao yağı uyumluluğuna sahip bir ürün. Daha uzun raf ömrü, farklı iklim koşulları için gelişmiş ısı dayanıklılığı sağlayan Turyağ® TurCao, çikolata için belirlenen azami yüzde 5 oranında kullanılarak hem çikolata standardı limitlerini karşılıyor, hem fonksiyonalite katıyor ve hem de uygun maliyetli bir çözüm sunuyor.

Tags: #Cargill#cikolata#çikolatapazarı#çikolataproduksiyonu#esneklik#ısıdayanıklılığı#kakaoyağı#maliyetetkin#rafömürü#sürdürülebilirlik#turcao#turyağ#yerelüretim
Previous Post

Saka Su, “Ayrılmaz Kapak” projesi ile yenilikçi bir tasarıma imza attı

Next Post

Türkiye’nin en az %70’inde laktoz intoleransı var

fdturkey

fdturkey

Related Posts

Kocaman Balıkçılık: Türkiye’nin Köklü Balıkçılık Markasından Küresel Vizyon
Haberler

Kocaman Balıkçılık: Türkiye’nin Köklü Balıkçılık Markasından Küresel Vizyon

by fdturkey
16/06/2025
PepsiCo Türkiye “Bir Damla Bir Dünya Projesi” ile fabrikalarında kullandığı suyu doğaya geri kazandırıyor
Haberler

PepsiCo Türkiye “Bir Damla Bir Dünya Projesi” ile fabrikalarında kullandığı suyu doğaya geri kazandırıyor

by fdturkey
13/06/2025
Tokyo, JOOP 2025 Yarışmasıyla Zeytinyağı ve Tasarımda Mükemmelliği Kutluyor
Haberler

Tokyo, JOOP 2025 Yarışmasıyla Zeytinyağı ve Tasarımda Mükemmelliği Kutluyor

by fdturkey
13/06/2025
Doritos’un yeni kampanyası “Herkes mi Doritos?” yayında
Haberler

Doritos’un yeni kampanyası “Herkes mi Doritos?” yayında

by fdturkey
13/06/2025
Komili Zeytin ve Zeytinyağı Enstitüsü’nün kadın çiftçilere verdiği eğitimlerin yeni dönemi tamamlandı
Haberler

Komili Zeytin ve Zeytinyağı Enstitüsü’nün kadın çiftçilere verdiği eğitimlerin yeni dönemi tamamlandı

by fdturkey
13/06/2025
Next Post
Türkiye’nin en az %70’inde laktoz intoleransı var

Türkiye’nin en az %70’inde laktoz intoleransı var

Patos, Brüksel’den “Lezzet Ödülü” aldı

Patos, Brüksel'den "Lezzet Ödülü" aldı

Yenilikçi beslenme trendleri “Fonksiyonel Gıda Moleküler Eğitimi”nde

Yenilikçi beslenme trendleri “Fonksiyonel Gıda Moleküler Eğitimi”nde

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved