• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Cargill’den, yeni ürünü TurCao ile çikolata üretimine yerli katkı

Cargill’den, yeni ürünü TurCao ile çikolata üretimine yerli katkı

Tablet çikolata, draje, pralin ve gofret uygulamalarıyla yüzde 100 uyumlu olan kakao yağı eşleniği TurCao, Balıkesir’deki Turyağ fabrikasında yerel olarak üretilecek

fdturkey by fdturkey
06/02/2024
in Firmalardan haberler, Haberler
Reading Time: 2 mins read
A A

Cargill, formülündeki Shea Stearin içeriği sayesinde kakao yağıyla eş performans sağlayan, daha uzun raf ömrü ve gelişmiş ısı dayanaklılığı sunan, yerel olarak üretilen kakao yağı eşleniği ürünü Turyağ® TurCao’yu piyasaya sürdü.

Turyağ® TurCao, tablet çikolata, draje, pralin ve gofret gibi çikolata uygulamalarında, kakao yağı eşleniği bir kaplama ve dolgu yağı olarak fark yaratıyor.

Euromonitor’un verilerine göre çikolata tüketiminin yükselişe geçtiği Türkiye, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde 2023-2028 yılları arasında çikolata pazarının da yüzde 7 oranında büyümesi bekleniyor. Ancak tüketicilerin %15’i, son bir yıl içerisinde bütçelerindeki daralma nedeni ile çikolata tüketimlerini azalttıklarını ifade ediyor. Cargill’in pazarın tüm bu ihtiyaçlarını karşılamak üzere piyasaya sürdüğü Turyağ® TurCao, Türkiye’de kalite ve güvenlik açısından Güvenli Tedarikçi Sertifikasına sahip olan Balıkesir’deki Turyağ fabrikasında üretiliyor.

META Yenilebilir Yağlar Ürün Grubu Direktörü Sonat Akat, “Türkiye’de kakao yağı eşleniğini kendi fabrikamızda yerel olarak ilk kez üretmekten onur duyuyoruz. Turyağ TurCao, üreticilerin ithal ürün kullanımını değiştirmelerine yardımcı olacak, maliyetlerini azaltacak ve Türkiye’de sürdürülebilir ve lezzetli çikolata üretimine yönelik daha fazla esneklik sağlayacak çok önemli bir adım,” diye konuştu.

Turyağ® TurCao, farklı tatlar elde etmek için üreticilere esnek seçenekler sunan ve mükemmel kakao yağı uyumluluğuna sahip bir ürün. Daha uzun raf ömrü, farklı iklim koşulları için gelişmiş ısı dayanıklılığı sağlayan Turyağ® TurCao, çikolata için belirlenen azami yüzde 5 oranında kullanılarak hem çikolata standardı limitlerini karşılıyor, hem fonksiyonalite katıyor ve hem de uygun maliyetli bir çözüm sunuyor.

Tags: #Cargill#cikolata#çikolatapazarı#çikolataproduksiyonu#esneklik#ısıdayanıklılığı#kakaoyağı#maliyetetkin#rafömürü#sürdürülebilirlik#turcao#turyağ#yerelüretim
Previous Post

Saka Su, “Ayrılmaz Kapak” projesi ile yenilikçi bir tasarıma imza attı

Next Post

Türkiye’nin en az %70’inde laktoz intoleransı var

fdturkey

fdturkey

Related Posts

pladis Hızlandırma Programı’na katılacak 12 yenilikçi girişim belli oldu
Haberler

pladis Hızlandırma Programı’na katılacak 12 yenilikçi girişim belli oldu

by fdturkey
12/07/2025
Barilla, geleceğini topluma, onarıcı tarıma ve yenilenebilir enerjiye odaklanarak şekillendirecek
Haberler

Barilla, geleceğini topluma, onarıcı tarıma ve yenilenebilir enerjiye odaklanarak şekillendirecek

by fdturkey
11/07/2025
Yeni merkezinde büyümesine hız katan Aktaşlar Lezzet Grubu, yenilikçi vizyonunu genişletiyor
Haberler

Yeni merkezinde büyümesine hız katan Aktaşlar Lezzet Grubu, yenilikçi vizyonunu genişletiyor

by fdturkey
11/07/2025
Ekici Peynir, “Speciality” serisinin yeni üyesi Ricotta ile ürün yelpazesini genişletiyor
Haberler

Ekici Peynir, “Speciality” serisinin yeni üyesi Ricotta ile ürün yelpazesini genişletiyor

by fdturkey
11/07/2025
Ülker ve Sabancı Üniversitesi buğday için ele ele verdi
Haberler

Ülker ve Sabancı Üniversitesi buğday için ele ele verdi

by fdturkey
10/07/2025
Next Post
Türkiye’nin en az %70’inde laktoz intoleransı var

Türkiye’nin en az %70’inde laktoz intoleransı var

Patos, Brüksel’den “Lezzet Ödülü” aldı

Patos, Brüksel'den "Lezzet Ödülü" aldı

Yenilikçi beslenme trendleri “Fonksiyonel Gıda Moleküler Eğitimi”nde

Yenilikçi beslenme trendleri “Fonksiyonel Gıda Moleküler Eğitimi”nde

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved