• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Sinangil Gluten Yok ve Çölyak Vakfı’ndan 2’nci Glütensiz Yaşam ve Çölyak Zirvesi!

Sinangil Gluten Yok ve Çölyak Vakfı’ndan 2’nci Glütensiz Yaşam ve Çölyak Zirvesi!

Çölyak Hastalığında “Daha Konforlu Bir Yaşam” Mümkün!

fdturkey by fdturkey
22/05/2024
in Firmalardan haberler, Haberler
Reading Time: 4 mins read
A A

Eksun Gıda, un pazarının  60 yıldır değişmeyen markası Sinangil ile 2. Glütensiz Yaşam ve Çölyak Zirvesi’ni düzenledi. Çölyak Vakfı’nın katkılarıyla çölyak hastalığı konusunda farkındalığı artırmak amacıyla gerçekleştirilen zirvede, çölyak hastalarının karşılaştığı zorluklar masaya yatırıldı. Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir zirve konuşmasında; “Çölyak hastaları ve glütensiz yaşamı tercih edenler için uygun alternatifler geliştirmek, sosyal hayatın gündelik akışında kalmalarını sağlamak, glütensiz ürünlere erişimi kolaylaştırmak, kısaca konforlarına katkı sunmak mümkün. Bu tür etkinlikler, çölyak hastalığı ve glütensiz yaşam farkındalığını geniş kitlelere yaymak adına büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda çölyak ve glütensiz yaşam farkındalığını arttırma çabamızı, bu yıl ‘Daha konforlu bir yaşam mümkün’ mottosuyla devam ettirdik,” dedi.

Çölyak Vakfı Başkanı Doç. Dr. Elif Bal Beşikçi ise “Ülkemizde sayıları 1 milyonu aşkın çölyak hastası mevcut. Çölyakla yaşamanın getirdiği zorlukları, toplumsal bilinç ve dayanışma ile aşabileceğimize inanıyor, glütensiz ürünlere erişimi kolaylaştırmak adına girişimlerimize devam ediyoruz.

Türkiye’nin lider un üreticilerinden Eksun Gıda, un pazarının  en sevilen markası Sinangil ile sektörüne ve topluma değer katan çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl Çölyak Vakfı ile birlikte düzenlediği Glütensiz Yaşam ve Çölyak Zirvesi’nin bu yıl ikincisini gerçekleştirdi. Çölyak hastalığıyla mücadele edenlerin karşılaştığı zorluklara bir kez daha dikkat çekilen zirvede, çölyak hastalarının gündelik hayata dair deneyimleri katılımcılarla paylaşıldı. Uzman konuklarla birlikte zirveye Türkiye’nin farklı illerinden gelen çölyak hastaları da katılım sağladı.  Ayrıca zirvede Eksun Gıda ile Çölyak Vakfı arasında sponsorluk ve destek protokolü imzalandı.

Uzman konuklar çölyak olgusunu ve glütensiz yaşamı anlattı

“Daha Konforlu Bir Yaşam Mümkün” mottosuyla düzenlenen zirvenin ev sahipliğini Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir ile  Çölyak Vakfı Başkanı Doç. Dr. Elif Bal Beşikçi üstlendi.  Zirveye katılan Diyetisyen Merve Sena Nazlı, Psikiyatr Doç Dr. Mihriban Dalkıran ve Gastroentereloji Uzmanı H. Tarık Kani, çölyak hastalığının gelişimi, yaygınlığı, hastalık sahiplerinin dikkat etmesi gerekenler gibi birçok konuda ufuk açıcı bilgiler aktardı. Ayrıca çölyak hastalığına sahip olan bireyler de “Çölyak ile Yaşamak”  panelinde deneyimlerini aktararak sosyal hayatta karşılaştıkları zorlukları dile getirme fırsatı buldu. Bünyesinde Sinangil’in yanı sıra glütensiz un ve atıştırmalıkların markası Sinangil Gluten YOK’u barındıran Eksun Gıda, Ar-Ge merkezinde ihtiyaca yönelik ürün geliştirmeye devam ederken sosyal fayda vizyonunu ikincisini düzenlediği zirveyle bir kez daha geniş katmanlara yaymış oldu.

“Toplumumuza karşı sorumluyuz”

60 yıllık değişmeyen lezzet Sinangil ve glütensiz pazarın lideri Sinangil Gluten YOK markalarına ait lezzetlerin de sergilendiği İstanbul’da düzenlenen zirvede konuşan Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, çölyak hastalığına yönelik farkındalığı sağlamada önemli bir aşama kaydettiklerini belirtti. Demir konuşmasında, “Tüketici taleplerini dikkate alan ve bu yönde ürün geliştirmeleri yapan bir marka olarak toplumumuza karşı sorumluyuz. İlk olarak 2006 yılında sosyal bir proje olarak çölyak hastası tüketiciler için Türkiye’nin ilk glütensiz ununu üreterek çıktığımız farkındalık yolculuğunda, bugün birçok önemli adım atmış durumdayız. Geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz zirvemizin fonksiyonunu daha da artırmak ve mesajlarımızı daha geniş bir alana yaymak adına  gelenekselleştirdik ve bu yıl da düzenliyoruz,” ifadelerini kullandı.

“Daha konforlu bir yaşam mümkün”

Demir, konuşmasının devamında; “Çölyak hastaları ve glütensiz yaşamı tercih edenler için uygun alternatifler geliştirmek, sosyal hayatın gündelik akışında kalmalarını sağlamak, glütensiz ürünlere erişimi kolaylaştırmak, kısaca konforlarına katkı sunmak mümkün. Bu tür etkinlikler, çölyak hastalığı ve glütensiz yaşam farkındalığını geniş kitlelere yaymak adına büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda geçen yıl Çölyak Vakfı ile ilkini düzenlediğimiz zirveyle başlattığımız çölyak ve glütensiz yaşam farkındalığını arttırma çabamızı, bu yıl, ‘Daha konforlu bir yaşam mümkün’ diyerek daha geniş kitlelere yaymayı amaçladık,” ifadelerine yer verdi.

“Çölyak Vakfı’na olan desteğimiz resmileşti”

Düzenlenen zirvede Eksun Gıda ile Çölyak Vakfı arasında sponsorluk ve destek protokolü imzalandı. Gerçekleşen protokole ilişkin açıklamalarda bulunan Ahmet Demir; “Çölyak Vakfı ile olan ilişkilerimizi resmiyete kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu imza ile birlikte, Çölyak Vakfı’nın önemli bir destekçisi olduğumuzu da taahhüt altına almış olduk. Bu kapsamda ayrıca yılın her günü çölyak hastası olan bir aileye Sinangil Gluten Yok ürünlerimizden oluşan paketimizi hediye edeceğimizi belirtmekten mutluluk duyuyorum,” dedi.

“Ülkemizde 1 milyonu aşkın çölyak hastası var”

Çölyak Vakfı Başkanı Doç. Dr. Elif Bal Beşikçi ise zirvede yaptığı konuşmada; “Dünya genelinde ve Türkiye’de çölyak hastalığının yaygınlığının %1 civarında olduğu tahmin ediliyor. Son yıllarda özellikle çölyak hastalarının teşhisinde bir artış olduğu görülmekte. Ülkemizde sayıları 1 milyonu aşkın çölyak hastası olduğu tahmin ediliyor. Çölyak hastalığının henüz geliştirilmiş bir ilacı bulunmamakta. Tek tedavi, glütensiz beslenme olan bu hastalığı bir yaşam biçimine dönüştürmek adına; ünitersitelerde, öğrenci yurtlarında, marketlerde, restoranlarda, okullarda, çalışma alanlarında ve toplumla temas ettiğimiz her alanda glütensiz yemeğin sunulmasıdır. Bu yayılım, çölyaklıların sağlıklı olmalarını ve diyetlerini sürdürebilmelerini sağlamak için son derece önemli” dedi. Beşikçi, Çölyak Vakfı’nın çölyak ve beslenmeye yönelik çalışmaları kapsamında; Ticaret Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Tarım Orman Bakanlığı ve belediyeler ile iş birlikleri ve temaslar gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Tags: #AhmetDemir#Çolyak#çölyakdestek#çölyakfarkındalığı#çölyakhastalığı#çölyakvakfı#dahakonforlubiryasam#diyetisyenmerve#eksungıda#eksunholding#elifbalbeşikçi#farkındalıketkinliği#gastroenterolojihtarıkkani#glutensizbesinler#glutensizbeslenme#glutensizurunler#glutensizyasam#glutensizyasamzirvesi#glutensizyemek#psikiyatrdocdrmihribandalkıran#sağlıklıyemek#sinangil#sinangilglutenyok#sosyalfayda
Previous Post

Sağlıklı yaşam için altın besin bulgur Japonya’dan onay aldı

Next Post

Türkiye ihracatla, ihracat kadınla büyüyecek

fdturkey

fdturkey

Related Posts

Doritos’un yeni kampanyası “Herkes mi Doritos?” yayında
Haberler

Doritos’un yeni kampanyası “Herkes mi Doritos?” yayında

by fdturkey
13/06/2025
Komili Zeytin ve Zeytinyağı Enstitüsü’nün kadın çiftçilere verdiği eğitimlerin yeni dönemi tamamlandı
Haberler

Komili Zeytin ve Zeytinyağı Enstitüsü’nün kadın çiftçilere verdiği eğitimlerin yeni dönemi tamamlandı

by fdturkey
13/06/2025
Keskinoğlu Tütsülenmiş Piliç Jumbo Sosis ile  Jumbo Lezzet Jumbo Keyif
Haberler

Keskinoğlu Tütsülenmiş Piliç Jumbo Sosis ile  Jumbo Lezzet Jumbo Keyif

by fdturkey
13/06/2025
Ege’den hasat bezelye Michelin tavsiyeli restoran menüsünde
Haberler

Ege’den hasat bezelye Michelin tavsiyeli restoran menüsünde

by fdturkey
13/06/2025
Şişecam, Perge Antik Kenti kazılarına sponsor oldu
Haberler

Şişecam, Perge Antik Kenti kazılarına sponsor oldu

by fdturkey
11/06/2025
Next Post
Türkiye ihracatla, ihracat kadınla büyüyecek

Türkiye ihracatla, ihracat kadınla büyüyecek

Ak Gıda-İçim Süt, ‘İçim’de Bir Fikir Var!’ Diyen Gençleri Geleceğe Hazırlıyor

Ak Gıda-İçim Süt, 'İçim'de Bir Fikir Var!' Diyen Gençleri Geleceğe Hazırlıyor

Yeni Activia Probiyotikli Shake Lansmanına Özel “Bağırsakta İyilik Hareketi Müzesi” Açıldı!

Yeni Activia Probiyotikli Shake Lansmanına Özel “Bağırsakta İyilik Hareketi Müzesi” Açıldı!

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved