Türkiye’de ve dünyada “Çayın dünyası, dünyanın çayları” mottosuyla öncü bir rol üstelenen Beta Tea, ülkemizi dünya çay sektöründe temsil etmeye devam ediyor. Bu yıl ikinci kez gerçekleştirdiği II. Beta Uluslararası Çay ve Kültürü Günü Resepsiyonu ile dünya çaylarını İstanbul’da buluşturan marka, çay kültürünü yaşatmak adına önemli adımlar atıyor. Bu adımlardan biri de Dünya Çay Günü kapsamında Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Tea Around Asia & Pasific” resepsiyonunda ülkemizi temsil etmek oldu.
Beta Tea, 21 Mayıs Çarşamba günü Suudi Arabistan Büyükelçisi’nin eşi Rana Bahamdan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ve Asya ve Pasifik ülkelerinden yaklaşık 20 ülkenin davetli olduğu “Tea Around Asia & Pasific” resepsiyonunda Türkiye’yi ve Türk çaylarını temsilen yer aldı. Karadeniz’in en kaliteli çay yaprakları özenle hasat ederek, Sürmene’de bulunan fabrikasında işleyen Beta Tea, Türk çayını katılımcı ülkelere tanıttı.
Suudi Arabistan’ın Ankara’da bulunan Büyükelçilik konutunda gerçekleşen resepsiyona Avustralya, Azerbaycan, Bangladeş, Brunei, Kamboçya, Hindistan, Kazakistan, Kırgızistan, Kuveyt, Lübnan, Pakistan, Filipinler, Singapur, Güney Kore, Sri Lanka, Tayland, Türkmenistan ve Maldivler’den gelen katılımcılar eşlik etti. Dünya çay sektöründe uluslararası ticarette söz sahibi olan Beta Gıda İstanbul Şube Müdürü Hatice Uğur, çayın Türk kültüründeki yeri hakkında değerli bilgiler paylaşırken, Beta Tea’nin çay kültürünü yaşatmak adına sürdürdüğü politikaları anlattı.
“Eşsiz çay kültürünün hem taşıyıcı hem de geliştiricisi olmayı misyon edindik”
Beta Gıda İstanbul Şube Müdürü Hatice Uğur, çayın dostlukların kurulduğu, hikâyelerin anlatıldığı ve kültürlerin buluştuğu ortak bir dil olduğuna inandıklarını söylerken, şunları kaydetti: “Türk çayı, Azerbaycan ve Türkiye’nin UNESCO’ya başvurusu üzerine ‘’Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne dahil edilmiş çok özel bir içecektir. Çünkü Türk kültüründe çayın yeri apayrıdır. Misafirperverliğin, paylaşmanın, sohbetin ve hatta sessizliğin ortak paydasıdır çay… Beta Tea, işte bu eşsiz kültürün hem taşıyıcısı hem de geliştiricisi olmayı kendimize misyon edinmiş bir markadır. 1978 yılında çıkmış olduğumuz bu yolda, bugün Srilanka çay borsasında en yüksek alım yapan firmalar arasında yer alıyoruz. 50. yılımıza yaklaşırken, 2014 Euromonitor verilerine göre dünyanın en büyük 12. çay firması, Bayce markası ile de dünyanın 3. yeşil çay markası olmayı başarmanın gururunu yaşıyoruz. Öncü olduğumuz çay sektöründe ilk Ar-Ge Merkezi’ni 2018 yılında kurarak inovasyonlarla dolu ilklere imzasını attık. Karadeniz’in en kaliteli çay yaprakları özenle hasat ederek, Sürmene’de bulunan Beta Çay işleme fabrikamızda, Türk Çayı’nı uluslararası standartlarda insana ve doğaya duyulan sorumlulukla işlemeye devam ediyoruz. Çayı yalnızca üretmekle kalmıyor; onun etrafında şekillenen kültürü de yaşatmak için çalışıyoruz. Bunun için geçtiğimiz yıl Dünya Çay Günü kapsamında ilk kez düzenlediğimiz Beta Uluslararası Çay ve Kültürü Günü’nü, bu yıl ikinci kez gerçekleştirerek bir gelenek haline getirdik. Çünkü bizim için Dünya Çay Günü, çayın etrafında oluşan kültürel birikimi, emeği, sürdürülebilir tarımı ve toplumlararası bağı görünür kılmak için kıymetli bir fırsat. Bu sebeple, bu özel günde bize Türk çayını temsil etme ve tanıtma fırsatı sunan Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği’ne çok teşekkür ediyorum.”
Türk çayını tüm dünyaya tanıtan ve dünya çaylarını da Türk tüketicisiyle buluşturan Beta Tea, “Tea Around Asia & Pasific” resepsiyonunda birbirinden özel çay koleksiyonlarıyla büyük beğeni topladı.