Geleneksel lezzetlerin üreticisi Seyidoğlu Gıda, kaybolmaya yüz tutmuş bir geleneği yeniden yaşatmak adına Kandil Helvası üretimine başladı.
Osmanlı’da kandil günlerinin vazgeçilmezi olan Kandil Helvası, Seyidoğlu Gıda tarafından yeniden üretilmeye başlandı. Zamanla kaybolan ve yerini kandil simidine bırakan bu geleneği yaşatmak istediklerini ifade eden Seyidoğlu Gıda Genel Müdürü Mehmet Göksu, “Geleneklerine sıkı sıkıya bağlı bir firma olarak, kaybolan ve özlenen lezzetleri yeniden gün ışığına çıkarmak için çalışma başlattık. Kandil Helvası da bu geleneklerden bir tanesi. Osmanlı zamanında helva, doğumda ölümde, neşede kederde pişirilen toplumun sembol tatlılarından biri olmuş. Kandil günleri annelerimiz kandil helvası pişirir ve o mübarek günün hatırına dağıtırmış. Hem ibadet edilir hem de ağızlar tatlanırmış. Bu kadim gelenek zamanla yerini kandil simidine bıraktı. Helva kültürü zahmetli olmasından dolayı biraz geri planda kaldı. Biz kandil simidi üretiminin yanı sıra kandil helvası da üretmeye karar verdik. Orijinal tarife sadık kalarak, modern bir yorumlama ile bu kültürü yeniden ayağa kaldırıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Tatlı Niyetine Kandil bereketine” sloganıyla üretilen 350 gramlık kandil helvalarının dışı susamla süslenerek tüketicinin beğenisine sunuldu.