• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Uluslararası Arıcılık Kongresi Apimondia’da  Türk bilim insanlarının bilimsel oturumuna rekor katılım

Uluslararası Arıcılık Kongresi Apimondia’da Türk bilim insanlarının bilimsel oturumuna rekor katılım

Arıcılık sektörünün en prestijli buluşmalarından biri olan 49. Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi, bu yıl 23–27 Eylül tarihleri arasında Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da gerçekleştirildi. 120 ülkeden 7 bini aşkın katılımcının yer aldığı kongrede, Balparmak Ar-Ge Merkezi ekibi, bini aşkın bilim insanının katıldığı oturumlarda yaptığı sunumlarla dikkat çekti. Türk Çam Balı’nın karakteristik özellikleri ile arı sütü ve balda taklit ve tağşişle mücadeleye yönelik geliştirdikleri ileri bilimsel yöntemler, uluslararası bilim camiasında büyük yankı uyandırdı

fdturkey by fdturkey
01/10/2025
in Haberler
Reading Time: 3 mins read
A A

Arıcılık alanında dünyanın en köklü ve saygın organizasyonu Apimondia’ya katılan bilim insanlarının ve sektör temsilcilerinin, Türk bilim insanlarının gerçekleştirdiği sunuma rekor bir katılım göstermeleri ülkemizi onurlandırdı ve arı ürünleri kategorisindeki sarsılmaz başarımızı kanıtladı. Kongrede, ülkemizden Balparmak Ar-Ge Merkezi’nin yer alması hem akademik hem de sektörel düzeyde dikkat çekti. Türkiye’nin lider bal markası olarak yalnızca ürünleriyle değil, bilimsel araştırmalarıyla da uluslararası alanda söz sahibi olan Balparmak, Ar-Ge gücü sayesinde doğal arı ürünlerini korumaya yönelik geliştirdiği ileri yöntemleri dünya kamuoyuyla paylaştı.

Balparmak Ar-Ge ve Kalite Direktörü Dr. Emel Damarlı liderliğinde kongreye katılan Analitik Ar-Ge Müdürü Dr. İsmail Emir Akyıldız ve Fizikokimyasal Analizler Yöneticisi Özge Erdem, arı ürünlerinin tespit edilmesi, doğallığının korunması ve bilimsel yöntemlerle güvence altına alınmasına yönelik öncü çalışmalarını dünya arıcılık sektörüyle paylaştı. Dr. Akyıldız’ın sunduğu araştırmalar arasında, balda taklit ve tağşişin yalnızca 25 dakika içerisinde belirlenmesini sağlayan yöntemin yanı sıra arısütünde doğallığı garanti eden yeni analiz yaklaşımları da büyük yankı uyandırdı. Bu çalışmalar, Balparmak’ın kısa süre önce Romanya’da gerçekleştirilen Uluslararası Bal İhtisas Komisyonu toplantısında, taklit ve tağşişin belirlenmesine yönelik çalışma grubunun liderliğine seçilmesiyle de uluslararası ölçekte teyit edilmiş oldu.

Fizikokimyasal Analizler Yöneticisi Özge Erdem’in çam balının fonksiyonel özellikleri ve olumlu etkilerini ortaya koyan sunumu ise, Türk Çam Balının uluslararası pazardaki konumunu güçlendirecek önemli bir adım olarak değerlendirildi. Yaklaşık dört yıl süren saha çalışmaları ve klinik araştırmalarla desteklenen bulgular, coğrafi işaretle korunan Türk Çam Balının Manuka balı gibi dünya çapında bilinirliğe kavuşması için kritik bir zemin oluşturdu.

Balparmak Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, bu katılımın ülkemiz açısından taşıdığı önemi şu sözlerle dile getirdi: “Arıcılık, Türkiye’nin tarımsal mirasının en değerli alanlarından biri. Apimondia gibi uluslararası öneme sahip bir platformda bilimsel çalışmalarımızla yer almak, yalnızca Balparmak’ın değil, ülkemizin dünya arıcılık sahnesindeki güçlü konumunun da kanıtı. Çam balımızın coğrafi işaretle korunması ve bilimsel metotlarla desteklenmesi, fonksiyonel özelliklerinin önümüzdeki dönemde Manuka örneğinde olduğu gibi özellikle Türk Çam Balının küresel ölçekte bilinirliğini artıracak.”

Balparmak Ar-Ge ve Kalite Direktörü Dr. Emel Damarlı, Türkiye’yi uluslararası platformlarda başarıyla temsil etmekten onur duyduklarını dile getirerek, “Arı ürünleri konusunda Türkiye’nin dünyada lider konumunu bir kez daha ortaya koyduk. Bilim insanlarının rekor düzeyde katılım gösterdiği bu kongre hem bilimsel gücümüzün hem de uluslararası alandaki itibarımızın en somut göstergesi oldu” dedi.

Apimondia’da yapılan bilimsel sunumlarla birlikte, taklit ve tağşişle mücadele konusunda geliştirdiği çalışmalarla dünya çapında söz sahibi olan Balparmak, çam balının coğrafi işaretle güçlenen kimliğinde, diğer proje ortaklarıyla beraber önemli katkılar sağladı. Bu çalışmalar, Balparmak’ın yalnızca Türkiye’de değil, uluslararası alanda da güçlü bir bilimsel otoriteye dönüştüğünü gösteriyor. Balparmak Ar-Ge Merkezi ise geliştirdiği yenilikçi yöntemler ve yürüttüğü öncü projelerle, dünya genelinde arı ürünlerinin doğallığının korunmasına öncülük ediyor.

Tags: #Apimondia#arge#aricilik#ArıcılıkKongresi#arısutu#bal#TürkÇamBalıBalparmak
Previous Post

Şenpiliç, yeni reklam filmiyle tüketicilerin karşısına çıkıyor

Next Post

Nestlé Türkiye İçecekler İş Birimi’nde Üst Düzey Atama

fdturkey

fdturkey

Related Posts

Türkiye’nin İlk İç Lojistik Fuarı HOW-Hub of Warehouse, Sektörü İstanbul’da Buluşturdu
Haberler

Türkiye’nin İlk İç Lojistik Fuarı HOW-Hub of Warehouse, Sektörü İstanbul’da Buluşturdu

by fdturkey
03/10/2025
Tadelle ve Sarelle’ye World Taste Award’dan Altın ödül
Haberler

Tadelle ve Sarelle’ye World Taste Award’dan Altın ödül

by fdturkey
03/10/2025
Nestlé Türkiye İçecekler İş Birimi’nde Üst Düzey Atama
Haberler

Nestlé Türkiye İçecekler İş Birimi’nde Üst Düzey Atama

by fdturkey
03/10/2025
Şenpiliç, yeni reklam filmiyle tüketicilerin karşısına çıkıyor
Haberler

Şenpiliç, yeni reklam filmiyle tüketicilerin karşısına çıkıyor

by fdturkey
01/10/2025
Şişecam Drinktec Fuarı’na Katıldı
Haberler

Şişecam Drinktec Fuarı’na Katıldı

by fdturkey
30/09/2025
Next Post
Nestlé Türkiye İçecekler İş Birimi’nde Üst Düzey Atama

Nestlé Türkiye İçecekler İş Birimi’nde Üst Düzey Atama

Tadelle ve Sarelle’ye World Taste Award’dan Altın ödül

Tadelle ve Sarelle’ye World Taste Award’dan Altın ödül

Türkiye’nin İlk İç Lojistik Fuarı HOW-Hub of Warehouse, Sektörü İstanbul’da Buluşturdu

Türkiye'nin İlk İç Lojistik Fuarı HOW-Hub of Warehouse, Sektörü İstanbul'da Buluşturdu

Please login to join discussion

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved