• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Yerli Üretimle Güçlenen Sürdürülebilir Gelecek

Yerli Üretimle Güçlenen Sürdürülebilir Gelecek

Duru Gıda, Dünya Gıda Günü’nde yerli üretimi, sürdürülebilir tarımı ve çevre dostu üretimi güçlendirme kararlılığını yineledi. Duru Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Emin Duru; “Hedefimiz; yerli üretimi ve sürdürülebilir tarımı güçlendirmek, doğal kaynakları koruyarak gelecek nesillere sağlıklı gıdalar bırakmak ve daha adil, besleyici ve çevre dostu gıda sistemleri oluşturmaktır.” dedi

fdturkey by fdturkey
15/10/2025
in Haberler
Reading Time: 2 mins read
A A

Karaman’da kurulduğu günden bu yana doğal taş değirmen yöntemini modern teknolojiyle birleştiren Duru Gıda, iklim değişikliği ve kuraklık gibi küresel sorunlara karşı dayanıklı bir üretim modeli oluşturuyor. 94 ürün çeşidiyle 58 ülkeye ulaşan marka, üretimin her aşamasında doğallık, verimlilik ve toplumsal fayda ilkeleriyle hareket ediyor.

Bu yılın Dünya Gıda Günü teması “Daha İyi Gıdalar ve Daha İyi Bir Gelecek İçin El Ele” olarak belirlendi. Bu tema doğrultusunda açıklama yapan Emin Duru; “Yerli üretimi ve sürdürülebilir tarımı güçlendirerek, doğal kaynakları koruyup gelecek nesillere sağlıklı gıdalar bırakmayı amaçlıyoruz. ‘Daha iyi bir gelecek’ vizyonuyla hem üreticinin hem tüketicinin aynı zincirde buluştuğu, adil ve sürdürülebilir bir gıda sistemi için el ele veriyoruz.” diye konuştu.

Duru Gıda’nın 2018 yılında Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi iş birliğiyle başlattığı Ahmet Buğdayı Projesi, bu vizyonun en güçlü örneklerinden biri. Emin Duru, “Yerli ata tohumlarımızı koruyor, kuraklığa dayanıklı çeşitlerle üretim yapıyor ve çiftçimizin gelirini artırıyoruz. Böylece ülkemizin tarımsal bağımsızlığına katkıda bulunuyoruz.” dedi.

“İyi gıda; doğaya, üreticiye ve topluma saygılı üretimdir”

Enerji verimliliği, su tasarrufu ve atık yönetimi konularında da sistematik çalışmalar yürüttüklerini belirten Duru; “Temiz enerji yatırımlarımızla karbon ayak izimizi azaltıyoruz. Elektrik tüketimimizin yüzde 85’ini güneş enerjisinden karşılamayı hedefliyoruz. Modern teknolojiyi, üretim tesislerimizde kullanılan doğal taş değirmen geleneğiyle birleştirerek buğdayın doğallığını ve besin değerini koruyoruz. Bu sayede hem ürün kalitesini artırıyor hem de sürdürülebilir bir üretim anlayışını destekliyoruz. Bizim için iyi gıda; doğaya, üreticiye ve topluma saygılı, besleyici ve izlenebilir üretim süreçlerinin sonucudur. Duru Gıda olarak doğayla uyumlu, besin değeri yüksek, geleneksel yöntemlerle üretilmiş ürünleri tüketiciyle buluşturmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Tags: #cevredostu#DunyaGidaGunu#durugıda#gida#İyiGıdalarİyiBirGelecek#saglikligida#sürdürülebilirtarım#yerliuretim
Previous Post

Pastavilla’dan “Meme Kanseri Farkındalık Ayı”nda kadınlara çağrı

Next Post

Lesaffre Türkiye, Dünya Ekmek Günü’nde geçmişle gelecek arasında köprü kuruyor

fdturkey

fdturkey

Related Posts

Tetra Pak, Gıda İşleme ve Paketlemede Geleceğin Çözümlerini Avrasya Ambalaj Food-Tech 2025’te Sunuyor
Haberler

Tetra Pak, Gıda İşleme ve Paketlemede Geleceğin Çözümlerini Avrasya Ambalaj Food-Tech 2025’te Sunuyor

by fdturkey
15/10/2025
Lesaffre Türkiye, Dünya Ekmek Günü’nde geçmişle gelecek arasında köprü kuruyor
Haberler

Lesaffre Türkiye, Dünya Ekmek Günü’nde geçmişle gelecek arasında köprü kuruyor

by fdturkey
15/10/2025
Pastavilla’dan “Meme Kanseri Farkındalık Ayı”nda kadınlara çağrı
Haberler

Pastavilla’dan “Meme Kanseri Farkındalık Ayı”nda kadınlara çağrı

by fdturkey
15/10/2025
Yörsan, Tarımsal Üretimin Kalbindeki Kadın Gücünü Kutluyor
Haberler

Yörsan, Tarımsal Üretimin Kalbindeki Kadın Gücünü Kutluyor

by fdturkey
14/10/2025
Perfetti Van Melle, Career Kitchen Genç Yetenek Programı ile gençlerin potansiyelini ortaya çıkarıyor
Haberler

Perfetti Van Melle, Career Kitchen Genç Yetenek Programı ile gençlerin potansiyelini ortaya çıkarıyor

by fdturkey
14/10/2025
Next Post
Lesaffre Türkiye, Dünya Ekmek Günü’nde geçmişle gelecek arasında köprü kuruyor

Lesaffre Türkiye, Dünya Ekmek Günü’nde geçmişle gelecek arasında köprü kuruyor

Tetra Pak, Gıda İşleme ve Paketlemede Geleceğin Çözümlerini Avrasya Ambalaj Food-Tech 2025’te Sunuyor

Tetra Pak, Gıda İşleme ve Paketlemede Geleceğin Çözümlerini Avrasya Ambalaj Food-Tech 2025’te Sunuyor

Please login to join discussion

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved