• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Doğanay, mor havuçtan gelen sağlığı şalgama dönüştürüyor

Doğanay, mor havuçtan gelen sağlığı şalgama dönüştürüyor

editor by editor
14/10/2022
in Haberler
Reading Time: 1 min read
A A

 

Şalgamı yöresel bir içecekten ulusal bir ürüne dönüştüren Doğanay, bu sağlıklı ve lezzetli içeceği uluslararası alanda da tanıtmak için çalışıyor.

Doğanay Şalgam’ın temel ham maddesi olan mor havuç, sadece Konya Ereğli bölgesinde yetişebilen bir tarım ürünü. Doğanay Şalgam, mor havuç ve şalgam turpunun su ve kaya tuzu eklenerek bulgur ile mayalanmasından oluşur. Tam 35 gün boyunca süren mayalanma, başta laktik asit bakterileri olmak üzere sağlığa faydaları bilinen probiyotik dost bakteriler sayesinde gerçekleşir. Probiyotikler bağışıklık sistemini destekler ve sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olurlar. İşte bu sebeple de şalgam halk arasında hazmı kolaylaştıran bir içecek olarak bilinir.

İçinde herhangi bir renklendirici olmayan Doğanay Şalgam’a karakteristik bordo rengini kazandıran antosiyanin renk pigmentleri mor havuçtan gelir ve güçlü antioksidan özelliği taşır. Uzmanlar, antioksidanların; diyabet, kardiyovasküler, kanser gibi çağımızın önemli hastalıklarını önleyici etkiye sahip olduğunu belirtiyor.

Mor havuçta bulunan antioksidan maddeler bakımından zengin olan şalgam, vücutta sentezlenmeyen ve beslenme ile alınması gereken mineral maddeleri doğal olarak içerir. Şalgamın olmazsa olmazı kaya tuzu şalgamın içindeki minerallerin de kaynağıdır. Şalgam magnezyum, kalsiyum, demir, fosfor, sodyum gibi mineraller ile A ve B vitamini açısından zengindir. Aile boyu tüketilebilecek sağlıklı bir ürün olan şalgamın sindirimin iyileştirilmesi, metabolizmanın düzenlenmesi gibi sayısız faydası bulunuyor.

Tags: #antioksidan#bagisikliksistemi#doganay#DoğanayŞalgam#fermente#havuç#icecek#kayatuzu#morhavuc#probiyotik#salgam#tarim#urun#ürüncesitliligi
Previous Post

Oğuz Holding yerli üretime destek veren yatırımını açıkladı

Next Post

Akıllı ve dijital tarıma yönelik siber tehditler Türkiye’nin gıda güvenliği için potansiyel risk oluşturuyor

editor

editor

Related Posts

Indomie Türkiye, ISO Belgeli ve Helal Sertifikalı Üretimiyle Güvenilir Lezzeti Milyonlarca Sofraya Taşıyor
Haberler

Indomie Türkiye, ISO Belgeli ve Helal Sertifikalı Üretimiyle Güvenilir Lezzeti Milyonlarca Sofraya Taşıyor

by fdturkey
26/08/2025
NESCAFÉ Gold, ‘Bu Fincan Sanat Yolunda’ ile 100 sanatçı gence ulaştı
Haberler

NESCAFÉ Gold, ‘Bu Fincan Sanat Yolunda’ ile 100 sanatçı gence ulaştı

by fdturkey
25/08/2025
İnsan Kaynaklarında Küresel Başarı: Eksim Holding Brandon Hall’da Üç Uluslararası Ödül Aldı
Haberler

İnsan Kaynaklarında Küresel Başarı: Eksim Holding Brandon Hall’da Üç Uluslararası Ödül Aldı

by fdturkey
22/08/2025
Korea Pops, Deniz Mahsulleri Yükselişte ve 2025 Gıda Fuarı’ndan Diğer Yükselen Trendler
Haberler

Korea Pops, Deniz Mahsulleri Yükselişte ve 2025 Gıda Fuarı’ndan Diğer Yükselen Trendler

by fdturkey
21/08/2025
Geleneksel Yağlarla Hazırlanan Atıştırmalık Markası, Tüketicilerin Tohum Yağı İçermeyen Ürün Talebine Yanıt Olarak Yeni Lezzetler Ekliyor
Haberler

Geleneksel Yağlarla Hazırlanan Atıştırmalık Markası, Tüketicilerin Tohum Yağı İçermeyen Ürün Talebine Yanıt Olarak Yeni Lezzetler Ekliyor

by fdturkey
21/08/2025
Next Post
Akıllı ve dijital tarıma yönelik siber tehditler Türkiye’nin gıda güvenliği için potansiyel risk oluşturuyor

Akıllı ve dijital tarıma yönelik siber tehditler Türkiye'nin gıda güvenliği için potansiyel risk oluşturuyor

Linde MH’nin T14 – T20 Model Yaya Kumandalı Elektrikli Transpaletleri Sayesinde En Dar Alanlarda Maksimum Manevra Kabiliyeti

Linde MH’nin T14 - T20 Model Yaya Kumandalı Elektrikli Transpaletleri Sayesinde En Dar Alanlarda Maksimum Manevra Kabiliyeti

Meta analizlerle yapılan ilk sistematik incelemede hindiba kökü liflerinin kanıtlanan prebiyotik etkisi

Meta analizlerle yapılan ilk sistematik incelemede hindiba kökü liflerinin kanıtlanan prebiyotik etkisi

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved