• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Gıda israfının önlenmesinde dondurulmuş gıdaların rolü

Gıda israfının önlenmesinde dondurulmuş gıdaların rolü

fdturkey by fdturkey
22/04/2024
in Firmalardan haberler, Haberler
Reading Time: 3 mins read
A A

Gıda israfı, dünya genelinde ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’ne (FAO) göre, dünya genelinde üretilen gıdanın yaklaşık üçte biri israf ediliyor. Bu durum sadece gıda kaynaklarının israfıyla kalmıyor, aynı zamanda çevresel etkilere de yol açıyor. Gıda israfının fazla olması hem dünyanın sürdürülebilir geleceğini tehdit ediyor hem de kapımızdaki gıda krizinin olası etkilerini büyütüyor.

E. Özgörkey Group’un dondurulmuş gıda markası Feast, gıda israfının önlenmesinde dondurulmuş gıdaların rolünü paylaştı.

Uzun süreli tazelik

Gıda israfı, dünya genelinde ciddi bir sorun olarak görülüyor. Ancak gıdaların dondurularak saklanması bu sorunun önlenmesinde etkili bir çözüm olarak öne çıkıyor. Dondurularak saklanan gıdalar, taze gıdalara kıyasla çok daha uzun süreler bozulmadan muhafaza edilebildiğinden, gıda israfının önüne geçilmesine önemli katkı sağlıyor. Özellikle meyve ve sebzelerin mevsiminde bol miktarda bulunduğu dönemlerde, dondurularak saklanması mevsimselliği azaltmanın yanında, israfın önlenmesine de yardımcı oluyor. Dondurulmuş gıdaların uzun süreli saklanabilmesi, tüketicilerin gereksiz yere büyük miktarlarda alışveriş yapma ve taze ürünleri hemen tüketme baskısını azalttığından, kişisel düzeyde gıda israfının önlenmesine yardımcı oluyor.

Besin Değerleri Korunmakta

Dondurulmuş gıdalarla ilgili besin değerinin korunmuyor olmaması halk arasında doğru bilinen yanlışlardan biridir. Dondururken kullanılan IQF (Bireysel Hızlı Dondurma) teknolojisi sayesinde gıdaların besin değerleri ve lezzeti de korunduğu için, tüketiciler güvenle, mevsim dışında da sağlıklı ve besleyici gıdaları tüketebilmektedir.

Evde harcanan su miktarı fabrikalardan daha fazla 

Su, dünyamızın devamlılığı için gerekli olan en önemli kaynakların başında geliyor. Gıda israfının azaltılması için atılan adımlar arasında, gıda üretim ve tüketim süreçlerinde suyun daha verimli kullanılması da oldukça önemli bir yer tutuyor. Özellikle sebze ve meyvelerin yıkanması konusunda evde yapılan işlemlerin fabrikalarda yapılan yıkama işlemine göre daha fazla su israfına neden olduğu biliniyor. Bu noktada, suyun daha verimli kullanılması için yapılan projelerin önemi ortaya çıkıyor.

Feast 2023’te 70 bin litre su tasarrufu sağladı

Gıda israfının azaltılması ve doğal kaynakların korunması konusunda 2019 yılından bu yana etkin çalışmalar yürüten Feast; su kullanımı, atık yönetimi ve yeniden kullanım stratejileri gibi alanlarda çeşitli uygulamaları hayata geçirerek son beş yılda birçok projeye imza attı. 2022 yılında “Sıfır Atık” hedefine ulaşmak için harekete geçen şirket, çabalarının meyvesini alarak, 2023 yılında “Sıfır Atık Belgesi”ni almaya hak kazandı. 2023’teki projeleri sayesinde bir önceki yıla göre %10’luk bir gelişme kaydeden şirket, 70 bin litre su tasarrufu elde etti. Bu başarılar ile birlikte Feast, çevresel etkiyi azaltma ve sürdürülebilirlik alanlarındaki kararlılığını ve başarısını bir kez daha kanıtlamış oldu.

Tags: #atikyonetimi#besindeğerleri#çevresel etki#dondurulmusgida#feast#gıdaisrafı#IQF#sağlıklıbeslenme#sifiratik#sürdürülebilirlik#suverimliligi#suvetasarufu#verimlikullanım
Previous Post

Türkiye Ceviz ve Badem Fuarı, 26-28 Nisan’da Yerli üretim ceviz ve bademde yaşanan zorluklar ile çözüm önerileri bu fuarda konuşulacak

Next Post

Çölyak Vakfı 1.yaşını Glutensiz Gala Yemeği ile kutladı

fdturkey

fdturkey

Related Posts

Doğanay Gıda’nın Yeni Pazarlama Direktörü Pınar Nokay Oldu
Haberler

Doğanay Gıda’nın Yeni Pazarlama Direktörü Pınar Nokay Oldu

by fdturkey
03/10/2025
Türkiye’nin İlk İç Lojistik Fuarı HOW-Hub of Warehouse, Sektörü İstanbul’da Buluşturdu
Haberler

Türkiye’nin İlk İç Lojistik Fuarı HOW-Hub of Warehouse, Sektörü İstanbul’da Buluşturdu

by fdturkey
03/10/2025
Tadelle ve Sarelle’ye World Taste Award’dan Altın ödül
Haberler

Tadelle ve Sarelle’ye World Taste Award’dan Altın ödül

by fdturkey
03/10/2025
Nestlé Türkiye İçecekler İş Birimi’nde Üst Düzey Atama
Haberler

Nestlé Türkiye İçecekler İş Birimi’nde Üst Düzey Atama

by fdturkey
03/10/2025
Uluslararası Arıcılık Kongresi Apimondia’da  Türk bilim insanlarının bilimsel oturumuna rekor katılım
Haberler

Uluslararası Arıcılık Kongresi Apimondia’da Türk bilim insanlarının bilimsel oturumuna rekor katılım

by fdturkey
01/10/2025
Next Post
Çölyak Vakfı 1.yaşını Glutensiz Gala Yemeği ile kutladı

Çölyak Vakfı 1.yaşını Glutensiz Gala Yemeği ile kutladı

Bizim Yağ ve SuperFresh’ten herkes için erişilebilir mutfak deneyimi

Bizim Yağ ve SuperFresh’ten herkes için erişilebilir mutfak deneyimi

Türkiye’de gerçekleşen gıda israfının %42’si evlerde çöpe gidiyor

Türkiye’de gerçekleşen gıda israfının %42’si evlerde çöpe gidiyor

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved