• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
BENEO yeni organik bileşenlerle portföyü genişletiyor

BENEO yeni organik bileşenlerle portföyü genişletiyor

fdturkey by fdturkey
30/06/2020
in Haberler
Reading Time: 3 mins read
A A

BENEO, hindiba kökü lifi ve pirinç nişastası içeren ürün portföyünün iki yeni organik çözüm ile genişletildiğini duyurdu. Şirket, organik vaksi pirinç nişastası, Remyline O AX DR ve organik hindiba kökü lifi Orafti®Organic’i içeren yeni ürünlerini piyasaya çıkardı.

Tüketicilerin dünya genelinde organik ürünlere ilgisinin artmakta olduğu görülüyor. Geçtiğimiz yıl içinde 4 tüketiciden 1’i organik ürün tercih ederken[i], yapılan araştırmalar bir çoğunun da bu tür ürünler için daha özel fiyatlar ödemeye razı olduğunu gösteriyor. [ii] Bu talep yükselişi, organik ürünlerin sağlıklı ve doğal olmasıyla ilgili tüketici algısının artması ve dolayısıyla daha sağlıklı bir yaşam tarzının parçası olma isteğinin yaygınlaşmasından kaynaklanıyor. Organik ürünler ve bileşenler, etik ve sürdürülebilir satın alma davranışı için hayati bir unsur olarak kabul ediliyor, bu da yiyecek ve içecek endüstrisinde kilit bir eğilim olarak görülüyor. Dünyanın en büyük iki organik pazarı olan Avrupa ve ABD’de sırasıyla[iii], 2019 ve 2022 arasında tahmin edilen değerde % 2 ve% 2,6 yıllık bileşik büyüme oranı ile organik ürünler için beklentiler yükseliyor.

BENEO, yeni organik vaksi pirinç nişastası Remyline O AX DR ilavesi ile mevcut pirinç nişastası portföyünü, hem normal hem de vaksi pirinç nişastasına uygun organik çözümlerle tamamlıyor.

Temmuz ayından itibaren dünya genelinde lansmanı yapılacak olan Remyline O AX DR, türünün ilk örneği olarak piyasaya çıkıyor ve ürün geliştirme için yeni olanaklar sunuyor. Remyline O AX DR, vaksi bir pirinç nişastası olduğundan amiloz içermez. Bu nedenle daha yüksek stabiliteye sahiptir ve daha az su salma özelliği gösterir. Bu da bir ürünün raf ömrü boyunca stabil bir yapıda kalmasını kolaylaştırır. Remyline O AX DR, meyve preparatlarının yanı sıra et ve kümes hayvanları uygulamaları için de uygundur. BENEO-Technology Center uzmanları tarafından yapılan teknik denemeler, bu uygulamaların kremalı tatlılar ve yoğurtların yapısını iyileştirmede de olumlu sonuçlar verdiğini göstermiştir.

Marc-Etienne Denis, Commercial Director Specialty Rice Ingredients at BENEO, Remyline O AX DR’nin lansmanı hakkında şunları söyledi: “BENEO’nun yeni organik vaksi pirinç nişastasının piyasaya sürülmesi bizim için önemli bir kilometre taşıdır. Artık müşterilerimize hem vaksi hem de normal pirinç nişastası için organik seçenekler sunabileceğiz. Dünya genelinde organik ürünlere özel önem veren tüketiciler dikkate alındığında, özellikle et ve kümes hayvanı eti pazarında  bu yeni organik çözümler için büyük potansiyel görüyoruz.

Bir ilke daha imza atan, popüler hindiba kökü lifinin organik çeşitlerinden seçilmiş ve özenle yetiştirilmiş BENEO’nun yeni Orafti®Organic’i, Belçika’da bölgesel olarak organik sertifikalı çiftçiler tarafından yetiştirilip, hasat edilir. ISAPP’ye (Uluslararası Pro ve Prebiyotikler Bilimsel Birliği) göre, inulin ve oligofruktoz mevcut kanıtlanmış bitki bazlı tek prebiyotiktir. Eylül ayından itibaren müşterilere sunulacak olan Orafti®Organic, üreticilerin tat ve yapıyı iyileştirecek doğal prebiyotik lifler eklemesine olanak tanırken, süt, tahıl ürünleri, unlu mamuller ve şekerleme gibi önemli uygulamalarda ürünlerde yağ ve şekerin azaltılmasına izin veriyor.

Eric Neven, Commercial Director Functional Fibres at BENEO, Orafti®Organic’in lansmanı ile ilgili olarak şunları söyledi: “Organik hindiba kökü lifi talepleri pazarda sürekli artarken, müşterilerimize bu çözümü ilk olarak sunmaktan çok mutluyuz. BENEO olarak, genel organik bileşenler portföyünü genişletme yönündeki bu hareketin sektör tarafından büyük ilgi göreceğine ve büyüyen bu pazarın yeni ürün geliştirmek için umut vaat ettiğine eminiz.”

[i] HFI 2019

[ii] HFI 2019

[iii] Global Data 2019

Tags: #Beneo#figlobe#Fooddrinkeurope#foodingredients#healthingredients#inulin#misirnisastasi#nisasta#prebioticsfieurope
Previous Post

Türk zeytinyağı çeşitleri, hepsi lezzetli ve hepsi sağlıklı!

Next Post

Muratbey, Misto ile Dünya Süt Ürünleri İnovasyon Ödülleri’nde finalde

fdturkey

fdturkey

Related Posts

Indomie Türkiye, tarladan sofraya uzanan sürdürülebilir üretim modeliyle geleceğe yatırım yapıyor
Haberler

Indomie Türkiye, tarladan sofraya uzanan sürdürülebilir üretim modeliyle geleceğe yatırım yapıyor

by fdturkey
27/06/2025
Turizm sezonu açıldı,  donuk unlu ürünlere talep arttı
Haberler

Turizm sezonu açıldı, donuk unlu ürünlere talep arttı

by fdturkey
27/06/2025
Ege Bölgesi’nde gıda sektöründe ihracatını en çok arttıran hububat bakliyat yağlı tohumlar sektörü oldu
Haberler

Ege Bölgesi’nde gıda sektöründe ihracatını en çok arttıran hububat bakliyat yağlı tohumlar sektörü oldu

by fdturkey
26/06/2025
DİMES 2025 Hedeflerini Açıkladı
Haberler

DİMES 2025 Hedeflerini Açıkladı

by fdturkey
25/06/2025
Bi’Güzel, The International Taste Institute’den beş ödül aldı
Haberler

Bi’Güzel, The International Taste Institute’den beş ödül aldı

by fdturkey
25/06/2025
Next Post
Muratbey, Misto ile Dünya Süt Ürünleri İnovasyon Ödülleri’nde finalde

Muratbey, Misto ile Dünya Süt Ürünleri İnovasyon Ödülleri’nde finalde

Ambalajlı bal ihracatında hedef 100 milyon dolar

Ambalajlı bal ihracatında hedef 100 milyon dolar

Şekeroğlu, çeyrek asırlık tecrübesiyle, kendi sektöründe lider pozisyonunda

Şekeroğlu, çeyrek asırlık tecrübesiyle, kendi sektöründe lider pozisyonunda

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved