• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • EnglishEnglish
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Tetra Pak, düşük enerji tüketimli proses hattını pazara sundu

Tetra Pak, düşük enerji tüketimli proses hattını pazara sundu

editor by editor
16/09/2020
in Firmalardan haberler
3 min read

Pastörizasyon, filtrasyon ve UV teknolojisini bir arada kullanarak içeceklerin iki ayrı akış halinde işlenmesini sağlayan proses hattı ile bir ilke imza atan Tetra Pak, içecek işlemeyi yeni bir verimlilik üzerine taşıdı.

İstanbul, 15 Eylül 2020: Tetra Pak, içecek işlemeyi yeni bir verimlilik düzeyine taşımak için meyve suyu, nektar ve gazsız içecekler için türünün ilk örneği olan yeni bir düşük enerji tüketimli proses hattını pazara sunduğunu duyurdu. Pastörizasyon, filtrasyon ve UV ışık teknolojilerinin benzersiz bir kombinasyonunu inovatif şekilde kullanan üretim hattı, içeceklerin iki ayrı akış halinde işlenmesi ve aseptik olarak birbirlerine karışmasıyla nihai içeceğin elde edilmesini sağlıyor.

Yeni üretim hattı, ürünün tüm hacmini pastörize etmek yerine suyu ayırarak sadece konsantre ürünü pastörize ediyor. Su ise çok daha az enerji gerektiren filtrasyon ve UV ışığı ile ayrı şekilde işlem görüyor. Yeni meyve suyu, nektar ve gazsız içecekler hattı, enerji tüketimini %67’ye, yerinde temizlik, sterilizasyon ve ürün değişimi için gereken su tüketimini ise %50’ye kadar düşürerek içecek endüstrisinde sürdürülebilirlik çalışmalarına da önemli katkılar sunuyor.

Man in laboratory, Christer Lanzingh

Tetra Pak Meyve Suyu, Nektar ve Gazsız İçecekler ile Diğer İçecekler Alt Kategori Müdürü Maria Norlin: “Meyve suyu, nektar ve gazsız içecekleri işleme sürecini tekrar düşünmemiz gerektiğinin ve müşterilerimize üst düzey gıda güvenliği ile kalite güvencesini sağlamaya devam eden daha sürdürülebilir bir çözüm bulmaya ihtiyacımız olduğunun farkına vardık. Yeni, enerji tasarruflu proses hattımız olan, “Meyve Suyu, Nektar ve Gazsız İçecekler için Aseptik Mikserli En İyi Uygulama Hattı’nın” pazara sunulması, daha sürdürülebilir ve verimli çözümler arayışında geleneksel proses yöntemlerinde nasıl bir inovasyon yaptığımızı ortaya koyuyor. Mevcut işleme hattını iki ayrı proses akışına bölme kararımız, müşterilerimize iklim koruma hedeflerine ulaşmalarında onlara destek olabilecek proses seçeneklerini sunmamıza ve endüstrinin küresel sürdürülebilirlik çabalarına katkıda bulunmasına olanak sağlıyor” dedi.

Tetra Pak Büyük Orta Doğu ve Afrika Bölgesi İçecek Kategorisi Lideri Selim Yıldız yeni üretim hattı ile ilgili şunları söyledi: “Tetra Pak olarak, meyve suyu ve gazsız içeceklerin üretim metodunu gözden geçirerek yeni ve inovatif bir çözümü pazara sunduk. Bu yeni işleme hattında sadece konsantre miksi pastörize ediliyor. Büyük bölümü oluşturan su, filtrasyon ve UV ışık teknolojisiyle sterilize ediliyor ve dolum öncesinde konsantre miksi ile aseptik mikserde karıştırılıyor. Böylece buhardan, soğutma yükünden, yerinde temizlik (CIP) ve yerinde sterilizasyon (SIP) için gerekli sulardan büyük oranda tasarruf elde edilirken işletme maliyetleri ve ürün kayıpları da en aza indiriliyor. Bu yeni işleme tekniği, üreticilerin karlılıklarını arttıracak ve aynı zamanda daha rekabetçi olmalarına önemli katkıda bulunacaktır”.

Tetra Pak’ın gıda ve içecek ile ilgili bilim insanları ve proses mühendisleri, meyve suyu, nektar ve gazsız içecekler işleme hattını yeniden gözden geçirmek ve tasarlamak için iddialı hedefler belirledi. Mart 2019’da gerçekleştirilen Uluslararası Meyve ve Sebze Suyu Derneği Teknik Çalıştayı’nda üretim konseptini özetleyen bir teknik rapor (White paper) yayımlandı.

Ekim 2019’da gerçekleşen Meyve Suyu Zirvesi’nde, bu yeni üretim konsepti IFU 2019 İnovasyon Ödülü’ne de layık görüldü.

 

 

Tags: #gazsizicecek#gida#icecek#IFU2019inovasyonodulu#meyvesuyu#nektar#pastorizasyon#proseshatti#sebzesuyu#tetrapak
Previous Post

Doğru ambalaj seçimi satın almada %100’e kadar etkili

Next Post

WorldFood İstanbul katılımcıları, fuar öncesi Hyve Connect ile ihracat fırsatlarını yakalıyor

editor

editor

Related Posts

Hamidiye Su uluslararası lezzet ödülünün sahibi oldu
Firmalardan haberler

Hamidiye Su uluslararası lezzet ödülünün sahibi oldu

by editor
20/07/2022
İçim Fit’in yüksek proteinli sütleri raflarda yerini aldı
Firmalardan haberler

İçim Fit’in yüksek proteinli sütleri raflarda yerini aldı

by editor
18/07/2022
Sessiz, güçlü ve atletik E100-E180!
Firmalardan haberler

Sessiz, güçlü ve atletik E100-E180!

by editor
18/07/2022
Metro Türkiye, 2021 yılı Etki Raporu’nu yayımladı
Firmalardan haberler

Metro Türkiye, 2021 yılı Etki Raporu’nu yayımladı

by editor
18/07/2022
Yarı vejeteryanlar, et ve süt ürünleri alternatiflerinde inovasyonun itici gücü
Firmalardan haberler

Yarı vejeteryanlar, et ve süt ürünleri alternatiflerinde inovasyonun itici gücü

by editor
18/07/2022
Next Post
WorldFood İstanbul katılımcıları, fuar öncesi Hyve Connect ile ihracat fırsatlarını yakalıyor

WorldFood İstanbul katılımcıları, fuar öncesi Hyve Connect ile ihracat fırsatlarını yakalıyor

Pandemi, dondurulmuş ürün ihracatını rekor seviyeye ulaştırdı

Pandemi, dondurulmuş ürün ihracatını rekor seviyeye ulaştırdı

Sağlığınızı İran’ın en tatlı cazibesiyle besleyin

Sağlığınızı İran’ın en tatlı cazibesiyle besleyin

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Subscribe Us

ONLINE MAGAZINE
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2022, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2022, All Rights Reserved