• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Sinangil ve Çölyak Vakfı’ndan Ramazan ayında anlamlı iş birliği

Sinangil ve Çölyak Vakfı’ndan Ramazan ayında anlamlı iş birliği

Eksim Holding’in grup şirketleri arasında yer alan ve Eksun Gıda bünyesinde faaliyet gösteren Sinangil, 20 Mart Dünya Un Günü'nde Çölyak Vakfı ile iş birliği yaparak ihtiyaç sahibi çölyak hastalarına Sinangil Gluten Yok ürünleri ile dolu “Glütensiz Ramazan Kolisi” ulaştırdı. Konuyu değerlendiren Eksun Gıda CEO’su Ahmet Demir, sosyal sorumluluk projelerinin önemine dikkat çekerken 8 Mayıs'ta düzenlenecek olan 2. Çölyak ve Glutensiz Yaşam Zirvesi'ni geleneksel bir hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

fdturkey by fdturkey
22/03/2024
in Firmalardan haberler, Haberler
Reading Time: 2 mins read
A A

Sinangil, 20 Mart Dünya Un Günü’nde, Çölyak Vakfı ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında Sinangil Gluten Yok ürünleri ile dolu “Glütensiz Ramazan Kolisi” hazırlayarak, vakfın belirlediği ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Eksun Gıda bünyesindeki Sinangil, markasının 60. yıl dönümünü kutlarken, bu anlamlı günde 60 ihtiyaç sahibi aileye glütensiz ürünlerden oluşan özel koliler gönderdi.

Eksun Gıda CEO’su Ahmet Demir

Sinangil sosyal farkındalığı önemsiyor

Glütensiz Ramazan Kolisi dağıtımına ilişkin açıklamalarda bulunan Eksun Gıda CEO’su Ahmet Demir, “Eksun Gıda ve Sinangil olarak, toplumsal farkındalık oluşturmayı ve sosyal sorumluluk projelerini önemsiyoruz. Bu sebeple Sinangil Gluten Yok markamız ile çölyak hastalarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir yola çıktık ve bu kapsamda Ar-Ge çalışmalarımızı durmaksızın sürdürüyoruz. Son olarak çölyak hastalarının ihtiyaçlarına yönelik farkındalığı artırmak ve sağlıklı bir Ramazan geçirmelerini kolaylaştırmak amacıyla bu iyilik hareketini hayata geçirdik,” dedi.

Çölyak ve Glutensiz Yaşam Zirvesi gelenekselleşiyor

Konuşmalarını sürdüren Demir,  “Bu tür proje ve iş birliklerinin sadece belirli günlerde değil, yıl boyunca devam etmesi gerektiğine inanıyor ve bu hususta çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi. 8 Mayıs’ta düzenlenecek olan ve geleneksel hale getirilmesi planlanan Çölyak ve Glutensiz Yaşam Zirvesi’ne de dikkat çeken Demir, zirvenin çölyak hastalığı ve glutensiz yaşam konularında farkındalığı artırmayı ve bu alanda çalışan uzmanları bir araya getirmeyi hedeflediğini belirtti.

Glütensiz beslenme hayati önem taşıyor

Çölyak Vakfı Başkanı Dr. Elif Bal Beşikçi ise yaptığı açıklamada, “Çölyak hastaları için glütensiz beslenme hayati önem taşıyor. Bu tür sosyal sorumluluk projeleri sayesinde, hastalarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştırmak ve onlara destek olmak mümkün oluyor. Sinangil gibi köklü ve duyarlı kurumların desteği ile çölyak hastalığına dair farkındalık günden güne artıyor,” dedi.

Tags: #çölyakhastalığı#çölyakvakfı#çölyakveglutensizyaşamzirvesi#eksungıda#farkındalıkartışı#glutensizbeslenme#glutenyok#ramazankolisi#sağlıklıramazan#sinangil#sosyalfarkındalık#sosyalsorumluluk#toplumsalfarkındalık
Previous Post

2023 verilerine göre toplam atık su miktarı bir önceki yıla oranla %8 azaltıldı

Next Post

Su kaynaklarının doğru kullanımı en kritik adım

fdturkey

fdturkey

Related Posts

Indomie Türkiye, tarladan sofraya uzanan sürdürülebilir üretim modeliyle geleceğe yatırım yapıyor
Haberler

Indomie Türkiye, tarladan sofraya uzanan sürdürülebilir üretim modeliyle geleceğe yatırım yapıyor

by fdturkey
27/06/2025
Turizm sezonu açıldı,  donuk unlu ürünlere talep arttı
Haberler

Turizm sezonu açıldı, donuk unlu ürünlere talep arttı

by fdturkey
27/06/2025
Ege Bölgesi’nde gıda sektöründe ihracatını en çok arttıran hububat bakliyat yağlı tohumlar sektörü oldu
Haberler

Ege Bölgesi’nde gıda sektöründe ihracatını en çok arttıran hububat bakliyat yağlı tohumlar sektörü oldu

by fdturkey
26/06/2025
DİMES 2025 Hedeflerini Açıkladı
Haberler

DİMES 2025 Hedeflerini Açıkladı

by fdturkey
25/06/2025
Bi’Güzel, The International Taste Institute’den beş ödül aldı
Haberler

Bi’Güzel, The International Taste Institute’den beş ödül aldı

by fdturkey
25/06/2025
Next Post
Su kaynaklarının doğru kullanımı en kritik adım

Su kaynaklarının doğru kullanımı en kritik adım

Yerli marka, bubble tea’yi dünyaya pazarlıyor

Yerli marka, bubble tea'yi dünyaya pazarlıyor

Türkiye’nin lider dondurulmuş patates üreticisi Atakey, 2023 yılında 59,4 bin ton üretimle hasılatını 2,5 milyar TL’ye çıkartarak güçlü performansını sürdürdü

Türkiye'nin lider dondurulmuş patates üreticisi Atakey, 2023 yılında 59,4 bin ton üretimle hasılatını 2,5 milyar TL'ye çıkartarak güçlü performansını sürdürdü

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved