• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Eksun Gıda’da sağlıklı gıda üretimi çalışmaları sürüyor

Eksun Gıda’da sağlıklı gıda üretimi çalışmaları sürüyor

 Eksun Gıda, 2023 yılında gıda teknolojisinde dört önemli Ar-Ge projesini başarıyla tamamlayarak sektördeki yenilikçi yaklaşımını pekiştirdi. Gerçekleşen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, “Gıda teknolojisindeki yeniliklere öncülük etmeye devam ediyoruz. Sağlıklı gıda üretimini destekleyen sürdürülebilir çalışmalar gerçekleştirmek temel hedeflerimiz arasında yer alıyor. Çalışmalarımızla suyun kalitesinin, ekmeğin yapısı ve lezzeti üzerindeki belirleyici rolünü keşfettik. Atık süt ürünlerinin sürdürülebilir gıda üretimine katkısını ortaya koyduk. Ayrıca tıbbi bitkilerin ekmek üretimine kalite ve sağlık açısından sağladığı faydaları incelerken diyabetik bireyler için de doğal gıda ürünlerine odaklandık,” dedi

fdturkey by fdturkey
17/04/2024
in Firmalardan haberler, Haberler
Reading Time: 2 mins read
A A

Eksun Gıda 2023 yılında da gıda sektöründeki Ar-Ge çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çekti. Eksim Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiye’de geçtiğimiz yıl raporlarına göre lider un üreticisi olan Eksun Gıda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onay alınarak kurulan Ar-Ge merkezinde sağlıklı ve kaliteli gıda üretimi hedefiyle dört önemli projeyi başarıyla tamamladı. Şirket, geleceğe yönelik yeni projelerini de kamuoyu ile paylaştı.

Sağlıklı gıda üretimine yenilikçi yaklaşımlar

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre yıl içerisinde gerçekleştirilen ilk projede, su kalitesinin hamur tazeliği üzerindeki etkileri derinlemesine incelendi. Atık süt ürünlerinin, ekmeğin besin değerini arttırma potansiyeline odaklanan ikinci proje, sürdürülebilir gıda üretimi ve atık yönetimi açısından önemli bulgular sağladı. Ayrıca, tıbbi ve aromatik bitkilerin kullanımını araştıran bir diğer proje, hibiskus familyasında yer alan bir bitkinin ekmek üretiminde nasıl değerlendirilebileceğini ortaya koydu. Diyabet hastalarına yönelik doğal gıda ürünü geliştirme çalışmasını kapsayan projeyle ise sağlıklı beslenme konusunda yeni çözümler sunuldu.

Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir

“Dört yeni projeyi daha hayata geçirdik”

Tamamlanan projeler ve gelecek planları hakkında açıklamalarda bulunan Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, “Gıda teknolojisindeki yeniliklere öncülük etmeye devam ediyoruz. Sağlıklı gıda üretimini destekleyen sürdürülebilir çalışmalar gerçekleştirmek temel hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge çalışmaları ile yıl içerisinde ekmek üretiminde kullanılan suyun kalitesinin, ekmeğin yapısı ve lezzeti üzerindeki belirleyici rolünü keşfettik. Atık süt ürünlerinin, sürdürülebilir gıda üretimine katkısını ortaya koyduk. Ayrıca, tıbbi bitkilerin ekmek üretimine kalite ve sağlık açısından sağladığı faydaları incelerken diyabetik bireyler için de doğal gıda ürünlerine odaklandık,” dedi.

Ekmeğin yapısını zenginleştirecek yeni projeler yolda

Açıklamalarını sürdüren Demir, “2024 yılında dört projeyi daha hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda; ekmek yapısının zenginleştirilmesi, bitkisel bileşenlerin ekmek formülasyonlarına entegrasyonu ve sıfır atık ilkesine dayalı yenilikçi geliştirmeler üzerinde çalışmayı hedefliyoruz. Bu süreçteki akademik araştırmalarımızla, bilimsel bilginin sınırlarını zorlamayı ve sektörde yeni standartlar belirlenmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda Namık Kemal Üniversitesi, 18 Mart Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi ile iş birliği yaptık. Hedeflerimiz doğrultusunda üniversite-sanayi iş birliklerimizi daha da geliştirmeyi planlıyoruz,” ifadelerini kullandı.

Tags: #akademikaraştırma#diyabet#ekmeğiçinbitkiler#ekmeğiyeniprojeler#ekmek#eksungıda#gıdaar_ge#saglikligida#sifiratik#su#sürdürülebilirlik#suturunleri#tıbbibitkiler#üniversitesanayiişbirliği
Previous Post

Quadal Madalyası’nın sahibi Pastavilla’nın oldu

Next Post

Duru Gıda’dan, sürdürülebilir yerli üretime destek

fdturkey

fdturkey

Related Posts

Ege İhracatçı Birlikleri’nden Haziran ayında 1 milyar 448 milyon dolarlık ihracat
Haberler

Ege İhracatçı Birlikleri’nden Haziran ayında 1 milyar 448 milyon dolarlık ihracat

by fdturkey
14/07/2025
EKSUN Gıda’dan Sürdürülebilir Enerji Hamlesi
Haberler

EKSUN Gıda’dan Sürdürülebilir Enerji Hamlesi

by fdturkey
13/07/2025
Berrak Turşuları, Dijital Dönüşümüyle Yeni Bir Yolculuğa Çıktı!
Haberler

Berrak Turşuları, Dijital Dönüşümüyle Yeni Bir Yolculuğa Çıktı!

by fdturkey
13/07/2025
pladis Hızlandırma Programı’na katılacak 12 yenilikçi girişim belli oldu
Haberler

pladis Hızlandırma Programı’na katılacak 12 yenilikçi girişim belli oldu

by fdturkey
12/07/2025
Barilla, geleceğini topluma, onarıcı tarıma ve yenilenebilir enerjiye odaklanarak şekillendirecek
Haberler

Barilla, geleceğini topluma, onarıcı tarıma ve yenilenebilir enerjiye odaklanarak şekillendirecek

by fdturkey
11/07/2025
Next Post
Duru Gıda’dan, sürdürülebilir yerli üretime destek

Duru Gıda’dan, sürdürülebilir yerli üretime destek

ŞOK Marketler’in sürdürülebilir büyümesi devam etti

ŞOK Marketler’in sürdürülebilir büyümesi devam etti

Pınar Su ve İçecek, 2023 yılı toplam atık su miktarını bir önceki yıla göre %8, birim üretim başına ise %8,6 düşürdüğünü açıkladı

Pınar Su ve İçecek, 2023 yılı toplam atık su miktarını bir önceki yıla göre %8, birim üretim başına ise %8,6 düşürdüğünü açıkladı

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved