• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Eksun Gıda, Çölyak Vakfı’nın Ana Sponsoru Oldu

Eksun Gıda, Çölyak Vakfı’nın Ana Sponsoru Oldu

fdturkey by fdturkey
09/01/2025
in Haberler
Reading Time: 2 mins read
A A

Türkiye’nin önde gelen un üreticilerinden Eksun Gıda, Çölyak Vakfı’na desteğini genişletiyor. İmzalanan protokol ile Eksun Gıda’nın Sinangil Glüten Yok markası, Çölyak Vakfı’nın ana sponsoru oldu. Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, “Her ay onlarca çölyaklı bireye glütensiz ürün paketleri ulaştıracak ve bu desteği yıl boyunca kesintisiz sürdüreceğiz. Türkiye’de çölyak farkındalığını artırmak ve glütensiz yaşama dikkat çekmek amacıyla iki kez düzenlediğimiz ‘Çölyak ve Glütensiz Yaşam Zirvesi’ni bu yıl da gerçekleştirerek bu konuda tüm paydaşları bir araya getireceğiz,” ifadelerini kullandı.

60 yılı aşkın süredir Türkiye’nin en sevilen un markası olan ve ilk glütensiz unu üreten Sinangil’i bünyesinde barındıran Eksun Gıda, toplum sağlığı ve sosyal sorumluluk alanındaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Çölyak Vakfı ile protokol imzalayan şirket, vakfın ana sponsorluğunu üstlenerek yıl boyunca çölyaklı bireylerin yaşam standartlarını yükseltmeye ve kamuoyunda çölyak farkındalığını artırmaya yönelik çok sayıda faaliyete destek sunacak.

Çölyak Vakfı’na desteğin kapsamı genişliyor

İş birliği hakkında değerlendirmelerde bulunan Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, “Tüketici taleplerini dikkate alan ve bu yönde ürün geliştirmeleri yapan bir marka olarak topluma karşı sorumluluk taşıyoruz. İmzaladığımız protokol çerçevesinde her ay 30 çölyaklı bireye glütensiz ürün paketleri ulaştırarak bu desteği yıl boyunca kesintisiz sürdüreceğiz. Ayrıca yıl boyunca çölyak farkındalığını artırmak için iletişim kanallarımızda vakfın projelerine yer vererek çalışmalarına katkıda bulunacağız. Glütensiz beslenme hassasiyetine dikkat çekerek çölyaklı bireylerin ve glütensiz beslenmeyi tercih edenlerin sosyal hayatta daha konforlu olmalarını sağlamak ve glütensiz ürünlere erişimlerini kolaylaştırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu doğrultuda son iki yıldır Çölyak Vakfı iş birliğiyle düzenlediğimiz Çölyak ve Glütensiz Yaşam Zirvesi’ni bu yıl vakfın ana sponsorluğunda gerçekleştirmenin heyecanını yaşayacağız.,” şeklinde konuştu.

“Sosyal fayda anlayışıyla farklı ihtiyaçları gözeterek büyüyoruz’”

Eksun Gıda’nın farklı tüketici ihtiyaçlarını gözeterek büyümesini sürdürdüğüne dikkat çeken Demir, “2006 yılında sosyal sorumluluk anlayışıyla çölyak hastaları için Türkiye’nin ilk glütensiz ununu üreterek çıktığımız farkındalık yolculuğunda kapsayıcı birçok adım attık. 2021 yılında hayata geçirdiğimiz Sinangil Gluten YOK markasıyla çölyak hastaları ve glütensiz beslenenler için güvenle tüketebilecekleri, özel ambalajlarda ekmek ve  atıştırmalıklar sunduk. Eksun Gıda Ar-Ge Merkezi’nde özel ihtiyaçlara yönelik ürün çalışmalarını sürdürürken sosyal fayda vizyonumuzu da sürekli olarak geliştiriyoruz,” dedi.

Tags: #AhmetDemir#Çolyak#eksun#gluten-free#glutenyok#sinangil
Previous Post

Herbalife Aile Vakfı’ndan toplam 5 milyon dolar hibe

Next Post

Allianz Trade: Küresel ekonomi yer çekimine karşı 

fdturkey

fdturkey

Related Posts

As Plastik, tarladan sofraya uzanan güvenli ambalaj çözümleri ile tarımı destekliyor!
Haberler

As Plastik, tarladan sofraya uzanan güvenli ambalaj çözümleri ile tarımı destekliyor!

by fdturkey
03/07/2025
Indomie Türkiye, tarladan sofraya uzanan sürdürülebilir üretim modeliyle geleceğe yatırım yapıyor
Haberler

Indomie Türkiye, tarladan sofraya uzanan sürdürülebilir üretim modeliyle geleceğe yatırım yapıyor

by fdturkey
27/06/2025
Turizm sezonu açıldı,  donuk unlu ürünlere talep arttı
Haberler

Turizm sezonu açıldı, donuk unlu ürünlere talep arttı

by fdturkey
27/06/2025
Ege Bölgesi’nde gıda sektöründe ihracatını en çok arttıran hububat bakliyat yağlı tohumlar sektörü oldu
Haberler

Ege Bölgesi’nde gıda sektöründe ihracatını en çok arttıran hububat bakliyat yağlı tohumlar sektörü oldu

by fdturkey
26/06/2025
DİMES 2025 Hedeflerini Açıkladı
Haberler

DİMES 2025 Hedeflerini Açıkladı

by fdturkey
25/06/2025
Next Post
Allianz Trade: Küresel ekonomi yer çekimine karşı 

Allianz Trade: Küresel ekonomi yer çekimine karşı 

Lezita’nın Acılı Jumbo Fileto ürününe Superior Taste Award’dan “Lezzet Ödülü”

Lezita’nın Acılı Jumbo Fileto ürününe Superior Taste Award’dan “Lezzet Ödülü”

Ekici Süzme Peynir’e 2025’te Bir Kez Daha Üstün Lezzet Ödülü

Ekici Süzme Peynir’e 2025’te Bir Kez Daha Üstün Lezzet Ödülü

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved