• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
DİMES 2025 Hedeflerini Açıkladı

DİMES 2025 Hedeflerini Açıkladı

Türkiye pazarında olduğu gibi 100’ü aşkın ülkeyi kapsayan uluslararası pazarlarda da küresel markalarla başarılı bir şekilde rekabet eden DİMES, küresel içecek şirketi ivmesiyle istikrarlı büyümesini 2025 yılında da sürdürmeyi hedefliyor. DİMES, 11,7 milyar TL ciro ve yüzde 70’in üzerinde büyümeyle 640 Milyon TL ihracat hedeflediği 2025 yılında, 557 milyon TL düzeyinde yatırım gerçekleştirecek

fdturkey by fdturkey
25/06/2025
in Haberler
Reading Time: 5 mins read
A A

Türkiye’nin yerli sermayeli ilk meyve suyu markası ve içecek sektörünün öncü şirketlerinden DİMES, 2024 yılında yüzde 61 büyüme ile 7,7 milyar TL ciroya ulaştı. DİMES CMO’su (Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı) Duygu Süleymanoğlu, şirketin 2025 yılı hedeflerini 11,7 milyar TL ciro ve 640 milyon TL ihracat geliri olarak açıkladı.

DİMES’in İzmir, Tokat ve Aydın’daki tesislerinde 100 bin ton meyve işleme, 300 bin tonun üzerinde meyve suyu ve 100 bin ton süt ve süt üretim kapasitesine sahip olduğunu belirten Duygu Süleymanoğlu, “Tüketicilerimizle kurduğumuz çok özel ve güçlü bağımız, tarıma dayalı sürdürülebilir değer zincirimiz, küresel standartlarda üretim ve kalite alt yapımız, yenilikçi ürün portföyümüz ve profesyonel yapılanmamızla hem iç pazarda hem de 100 ülkeye yayılan uluslararası pazarlarda büyümemizi sürdürüyoruz. Kendimize 11,7 milyar TL ciro ve TL bazında yüzde 73 büyüme ile 640 milyon TL ihracat geliri hedefi koyduğumuz 2025 yılında, pazarlama dışı yatırımlarımızın da 557 milyon TL düzeyinde olmasını planlıyoruz. Bu yatırımlar Ar-Ge’nin yanı sıra, donanım, altyapı ve yazılım temelli teknoloji yatırımları ile üretim tesislerimizdeki yeni hat yatırımları, alt ve üst yapı modernizasyonlarını kapsıyor. Ayrıca kalite, güvence ve patent alanlarındaki yatırımlarımız da devam edecek. Bunun yanı sıra, hammadde alımı yaptığımız meyve üreticileri ve aileleri ile yaklaşık 65 bin meyve üreticisini kapsayan bir ekosistemimiz var. Meyve bahçesi işletip üreticiye rakip olmak yerine, tarım üreticileri ile yakın iş birliğini ve birlikte büyümeyi benimsiyoruz” dedi.

Yenilikçi Ürünlerle Güçlü Büyüme İvmesi 

Tüm meyve suyu kategorilerinde ürünler sunan DİMES’in, özellikle son yıllarda küresel içecek şirketi dönüşümünün yansıması olan yenilikçi ürünleriyle güçlü bir büyüme ivmesi yakaladığını ve Türkiye’nin yanı sıra geniş bir coğrafyada çok farklı damak zevkleri ve kültürel alışkanlıklara hitap ettiğini söyleyen Duygu Süleymanoğlu, “Kendi istediği lezzeti hazırlamasına ve kendini ifade etmesine imkan sağlaması, ekonomikliği ve daha az ambalaj atığı ortaya çıkarmasıyla gençler için tam da yeni nesil bir akım oluşturan konsantre tüketici ürünümüz DİMES Cool Mix, Ar-Ge gücümüzün pazara en son yansıması. Kendi kategorisini oluşturan DİMES Cool Mix, pazarı domine eden bir ürün. 2024 yılında araştırmalara göre, COOL Lime tüketicilerinde ‘cool lime’ denilince 10 kişiden 8 ‘inin aklına ilk olarak DİMES geliyor. Yüzde 80’in üzerinde pazar onayına sahip bu ürün, bir önceki seneye göre 1,5 milyon yeni haneye girdi, tonajda büyüme kaydetti ve liderliğini güçlü bir şekilde devam ettiriyor. 2024 yılında gerçekleştirdiğimiz yeni üretim hattı yatırımımızla bu ürünün kapasitesini iki katına çıkardık” şeklinde konuştu.

DİMES CMO’su (Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı) Duygu Süleymanoğlu

Duygu Süleymanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Stratejik olarak önceliklendirdiğimiz kanallarda ve kategorilerde büyümemizi sürdürüyoruz. DİMES Smoothie ve DİMES Milkshake ürünlerimizde kategoriye yön veren öncülüğümüz devam ediyor. Soğuk kahve pazarında ise OBSESSO markamız pazar büyümesinin 3 kat üzerinde büyümesi ile pazar artırmanın da ötesinde, pazarın dinamiklerini değiştirmeye ve pazarı büyüten marka olmaya devam etti.”

Meyve Suyu, Türkiye İçin Önemli Bir İhracat Ürünü

Türkiye meyve suyu ihracatının, 2024 yılında 574 milyon dolar düzeyine ulaştığını ve 2,7 milyar dolarla meyve sebze mamulleri ihracatında en yüksek paya sahip alt sektör olarak öne çıktığını ifade eden DİMES CMO’su Duygu Süleymanoğlu, “Yüzde 95’e varan oranda ihracat fazlası veren meyve suyu, ülkemiz için önemli bir ihracat ürünüdür. İhracat büyümesi her şeyden önce, Türk meyve üreticileri için pazar garantisi anlamına geliyor. Bunun yanı sıra bir meyve, türüne göre, meyve suyu olarak işlendiğinde, düz meyve ihracına oranla dört kata kadar katma değerli bir ihraç ürünü haline gelebilmektedir” dedi.

DİMES Kendi Ürünleriyle Küresel Rekabetin İçinde Yer Alıyor

Türkiye meyve suyu ihracatının önemli bir kısmının, ara mamul meyve suyu konsantresi olarak gerçekleştiği bilgisini paylaşan Duygu Süleymanoğlu, “DİMES olarak biz, Türkiye’de de tüketicilerimize sunduğumuz, yüksek katma değerli ürünlerimizle ihracatı benimsiyoruz. Ürün çeşitliliği ve kalitesi, küresel rekabetteki en güçlü avantajlarımız. Hedef ülkelerde tüketici ihtiyaç ve motivasyonlarını anlamaya yönelik araştırmalara pazarlama bütçemizin önemli bir kısmını ayırıyoruz. Marka yatırımlarımızı sürdürürken, güçlü distribütör iş birliklerimiz de bize yaygın penetrasyon sağlıyor ve dünyanın önde gelen havayollarının tedarikçileri arasında yer almamız da bizim için önemli bir vitrin oluşturuyor. Türkiye pazarında olduğu gibi 100’ü aşkın ülkeyi kapsayan uluslararası pazarlarımızda da küresel markalarla başarılı bir şekilde rekabet ediyoruz” dedi.

Tags: #DİMES2025#DİMESCoolMix#DİMESileHayat#DİMESMilkshake#DİMESSmoothie#DünyaDİMESiİçiyor#icecek#içecekşirketi#İhracatlaBüyüyoruz#marka#meyvesuyu#MeyveSuyuLideri#OBSESSO#ObsessoSoğukKahve#sektor#urunDimes
Previous Post

Bi’Güzel, The International Taste Institute’den beş ödül aldı

fdturkey

fdturkey

Related Posts

Bi’Güzel, The International Taste Institute’den beş ödül aldı
Haberler

Bi’Güzel, The International Taste Institute’den beş ödül aldı

by fdturkey
25/06/2025
Pesident Ekşi Krema, dünya mutfağını evlere taşıyor
Haberler

Pesident Ekşi Krema, dünya mutfağını evlere taşıyor

by fdturkey
24/06/2025
Seyidoğlu Gıda’ya Uluslararası Üstün Lezzet Ödülü
Haberler

Seyidoğlu Gıda’ya Uluslararası Üstün Lezzet Ödülü

by fdturkey
24/06/2025
Eksun Gıda’dan Sürdürülebilir Gıdaya Güçlü Altyapı Hamlesi
Haberler

Eksun Gıda’dan Sürdürülebilir Gıdaya Güçlü Altyapı Hamlesi

by fdturkey
23/06/2025
Gıda endüstrisi, F İstanbul 2025 ile büyük buluşmaya hazırlanıyor
Haberler

Gıda endüstrisi, F İstanbul 2025 ile büyük buluşmaya hazırlanıyor

by fdturkey
21/06/2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved