• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
HD Uluslararası stevia kullanımını tanıtıyor

HD Uluslararası stevia kullanımını tanıtıyor

editor by editor
15/02/2021
in Haberler
Reading Time: 2 mins read
A A

STEVIA NEDİR?

Steviol glikozit, stevianın yapraklarından elde edilen beyaz kristal bir tozdur; diğer adıyla Rebaudiana BERTONI. Türkçe’ye şeker otu olarak geçen bitki, ilk olarak anavatanı Paraguay’da 1887 yılında Antonio BERTONI tarafından keşfedilmiştir. Stevia, tarihte 400 yıldan fazla geleneksel çaylarımızı tatlandırmak için kullanıldı.

Paraguay ve Brezilya’da uzun yıllar tedavi edici özellikleri ile farmakoloji alanında ön plana çıkan, doğal tatlandırıcı stevia, 2008 yılında FDA tarafından tatlandırıcı olarak onaylanmasının ardından, Mart 2010 yılında ise Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu (EFDA) onayını alarak ticari alanda kullanımına yasal dayanaklarını da almıştır. Günümüzde gıda alanında da oldukça yoğun olarak kullanılmaya başlanmıştır. Stevia özütünün ana bileşenleri Stevioside ve Rebaudioside-A iken, Rebaudioside-A, steviol glikozitten üstün bir tada sahiptir, her üründe tat özelliğini dengeleyerek, uygun karışım oranları ve enzimatik glikozil modifikasyonu ile tat kalitesini arttırabilir.

Aşağıda farklı normlarda sunduğumuz stevia ürünlerimizi bulabilirsiniz:
-Steviol glikozit
-Rebaudioside A’nın yüksek içeriği
-Karışım (steviol glikozit ve dekstrin)
-Enzimatik olarak modifiye edilmiş stevia
-Düşük kalorili tatlandırıcı (Stevioside ve Rebaudioside) (Şekil 1)

Gıda üretimi yapan firmalarımıza tedarikçilik yaparken sunduğumuz ürünlerin nihai tüketicilerimiz için sağlıklı ve doğal ürünler olmasına özellikle ihtimam gösteriyoruz. Güney Kore’li üretici Daepyung firması tarafından üretilen doğal yoğun tatlandırıcı Steviol glikozit, enzimatik olarak modifiye edilmiş stevia bitkisinden elde edilmektedir. Stevia için ham maddeleri kökenlerinden dikkatlice seçilip kontrol edilmektedir.  Hangi bitmiş ürünlerde kullanılmaktadır? Atıştırmalıklarda, soslarda, enerji içeceklerinde, gıda takviyelerinde, içeceklerde vs. (Şekil 2)

Stevianın Avantajlarını sıralamak istersek;
1 .Mükemmel Tatlılık Kalitesi
2 .Olağanüstü Çözünürlük
3 .Maliyet Etkinliği
4. Isıl Kararlılık
5. PH’a Karşı Kararlılık
6. Uzun Süreli Depolama avantajı
7. Karamelleşme Reaksiyonu Yok

Müşterilerimizin gereksinimlerini karşılamak için çevre dostu süreçler ve sıkı kalite kontrolleri uygulanmaktadır. Üretici firmamız ISO9001, ISO14001, BGMP, HELAL VE KOŞER sertifikalıdır. Üretim sürecimiz en yeni teknolojik ve kalite sistemleriyle donatılmıştır.

– GMP sistemi
– Konsantrasyon sistemi
– Kurutma sistemi
– Ekstraksiyon, saflaştırma, kristalizasyon sistemi
– Enzim reaksiyon sistemi
– Kalite Güvence Sistemi

HD Uluslararası, stevia ürününlerinden stok tutmaktadır. Ürünler hakkında detaylı bilgi ve ihtiyaçlarınız için firma ile iletişime irtibata geçebilirsiniz.

Firmanın röportajını Food & Ingredients Turkey dergisi Şubat sayısında okumak için tıklayınız

Tags: #atistirmaliklar#daepyung#dogaltatlandirici#foodandbeverage#foodingredients#foodsweeteners#gidabilesenleri#hdinternational#hduluslararasi#stevia#steviabusiness#steviaexport#steviaimport#steviolglikozit
Previous Post

Fruve Natural Foods, kaliteli ve sağlıklı ürünlerin saygın kuruluşu

Next Post

İZFAŞ, yeni dönem fuarcılığa adımlarını “Dijital İzmir Fair” ile attı

editor

editor

Related Posts

PepsiCo Türkiye “Bir Damla Bir Dünya Projesi” ile fabrikalarında kullandığı suyu doğaya geri kazandırıyor
Haberler

PepsiCo Türkiye “Bir Damla Bir Dünya Projesi” ile fabrikalarında kullandığı suyu doğaya geri kazandırıyor

by fdturkey
13/06/2025
Tokyo, JOOP 2025 Yarışmasıyla Zeytinyağı ve Tasarımda Mükemmelliği Kutluyor
Haberler

Tokyo, JOOP 2025 Yarışmasıyla Zeytinyağı ve Tasarımda Mükemmelliği Kutluyor

by fdturkey
13/06/2025
Doritos’un yeni kampanyası “Herkes mi Doritos?” yayında
Haberler

Doritos’un yeni kampanyası “Herkes mi Doritos?” yayında

by fdturkey
13/06/2025
Komili Zeytin ve Zeytinyağı Enstitüsü’nün kadın çiftçilere verdiği eğitimlerin yeni dönemi tamamlandı
Haberler

Komili Zeytin ve Zeytinyağı Enstitüsü’nün kadın çiftçilere verdiği eğitimlerin yeni dönemi tamamlandı

by fdturkey
13/06/2025
Keskinoğlu Tütsülenmiş Piliç Jumbo Sosis ile  Jumbo Lezzet Jumbo Keyif
Haberler

Keskinoğlu Tütsülenmiş Piliç Jumbo Sosis ile  Jumbo Lezzet Jumbo Keyif

by fdturkey
13/06/2025
Next Post
İZFAŞ, yeni dönem fuarcılığa adımlarını “Dijital İzmir Fair” ile attı

İZFAŞ, yeni dönem fuarcılığa adımlarını “Dijital İzmir Fair” ile attı

Ülker sürdürülebilirlik konusunda da ses getirdi

Ülker sürdürülebilirlik konusunda da ses getirdi

Bitki bazlı atıştırmalık üretimine rağbet artıyor

Bitki bazlı atıştırmalık üretimine rağbet artıyor

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved